logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 5 - 2024

Dansk på tværs

I indskolingen har vi dansk på tværs af klasserne hver mandag i 1. modul. Alle de 4 indskolingsklasser er delt ud på fire hold, som de kender rigtig godt, da de har været på holdene under hele fællesemnet om Sierra Leone.

De 2 første mandage har været enormt sjove og gode. Børnene arbejder godt sammen og går til opgaverne med nysgerrighed og glæde. På mit hold skal børnene to og to lave et fantasidyr. De er inddelt (så vidt det har kunne lade sig gøre) sådan at Himmelblå er sammen med en fra Zenit og Apollo er sammen med en fra Venus. Der er blevet sådan nogle fantastiske plakater, som I kan se nogle eksempler på her på fredagssedlen.

 

Rigtig god weekend fra Katrine

"Ugens info"

Forestillingsnyt!

Skolens elever ser forestilling onsdag og torsdag kl. 10:00 i uge 6.

Tirsdag, onsdag og torsdag i samme uge er der forestilling for forældre, bedsteforældre og venner.

Alle dage spiller vi kl. 19:00 til ca. 21:00 inkl. lille pause, hvor man kan købe lidt i boderne.

Billetter kan købes i salen på skolen kl. 10:50 - 11:30 i hele uge 5.

Man kan ikke købe billetter hjemmefra ved at sende penge pr. mobilepay.

I salen kan man betale med kontanter eller med mobilepay(Skriv "Musical" i beskeden)

Billetterne sælges efter princippet først til mølle.

Vi glæder os til at spille for jer.

Mange hilsner

Sirius, Capella og Gaia

I denne udgave bla.:

Dansk på tværs i indskolingen

Nyt fra indskolingsklasser

Mellemtrinets fællesemne

Islandsturen er på plads for Lyren

Fotos:

Fotos:
Katrine Ejlerskov

Himmelblå

Så har vi igen gang i ugens blomst og i denne uge, har Freja haft nogle meget flotte Narcissus/ mini-påskeliljer med. Det frisker dejligt op med de grønne farver. 😊 I næste uge er det Elva, der skal have blomst/buket/grønt med.

Vi har lavet masser af både dansk og matematik i ugens løb, vi har igen spillet banko med gevinst, og vi har sunget og leget forskellige sanglege. Vi har lavet vind og træ, og vi har holdt lege time.

Jonna og jeg har fundet dato for overnatning og skole/hjem samtaler.

Skole/hjem samtaler bliver d. 17/4. 23/4. og d. 1/5. Vi lægger skema op på intra, når tiden nærmer sig, så I selv kan booke en tid.

Overnatning bliver onsdag d. 24/4. I får også nærmere info om den senere. Blot så I kan plotte datoer ind i kalenderen.

I næste uge, skal vi ind og se overbygningen spille deres forestilling. Det bliver onsdag kl. 10.00.

Rigtig god weekend.

Mange hilsner fra Mette, Jonna og Lene

Fotos:
Lene Buthler]

Zenit engelsk

I Zenit arbejder vi med "family" i engelsk. Børnene lærer familiemedlemmernes navne, har tegnet et lille stamtræ og er i gang med at tegne et fjolle-billede af en af deres familiemedlemmer (et par stykker har også kastet sig ud i at prøve at tegne et realistisk portræt af et familiemedlem) Børnene har leget kims leg med family-ordene, det kan I se på billederne. Zenit er rigtig gode til engelsk og er gode til at byde ind – både på dansk og engelsk.

Rigtig god weekend fra Katrine

Fotos:

Venus

Det kører bare derudad i Venus, både med god faglig fordybelse, fælleslege, hygge og gode samtaler i klassen. I det store hele oplever vi en flok børn, der har det rigtig godt med hinanden, og det er selvfølgelig skønt. Indimellem opstår der konflikter, og nogle af disse – viser det sig – stikker dybere end først antaget. På det seneste, har mange af drengene været optaget af at spille håndbold, og det har afstedkommet en del uenighed om regler m.m., som har ført til konflikter. Om det er konkurrence-elementet, der får temperamenterne i kog, er ikke til at sige, men det er i hvert fald nyt at opleve at fælles aktiviteter, fører til den slags konflikter i Venus. Vi tager selvfølgelig hånd om alle uenigheder og misforståelser, så godt vi overhovedet kan, så hurtigt vi kan, men det kan godt være, at jeres børn alligevel kommer hjem med uforløst sag. Vi vil opfordre jer til at være nysgerrige, omkring hvad jeres børn fortæller derhjemme. Det er yderst sjældent at en oplevelse (positiv eller negativ), kun rummer én sandhed – én side. Selvfølgelig skal jeres børn have plads til at være frustrerede over noget, andre har gjort. Når den frustration så er blevet luftet, er det sundt lige at kigge på ens egen andel i situationen. Kunne jeg selv have gjort noget anderledes?

Vi oplever heldigvis at de fleste Venusbørn er opsatte på at få klaret problemerne, når de opstår, så vi kan komme videre sammen. Det sker, som sagt, at noget stikker dybere, og så er det vigtigt, at I forældre hjælper os med viden, når jeres børn har fortalt jer om konflikter.

Her efter nytår er tiden bl.a. gået med at skrive breve til vores pennevenner i Ryslinge, som Venusbørnene stadig er meget optagede af. Vi har haft et spændende fællesemne om Sierra Leone, og så er der kommet gang i ”Dansk på tværs”, hvor alle indskolingsbørnene er sammen på kryds og tværs i et modul, hvor de laver forskellige dansk-aktiviteter.

Vi har arbejdet meget i Skrivevejen i januar, og der har virkelig været god arbejdsmoral i Venus. På fredag starter vi på et nyt kapitel i Fællesbogen – Læs med fantasi, hedder det. Børnene får bogen med hjem i weekenden, så I kan kigge på det sammen.

Slutteligt vil vi sige TAK for de skole/hjem-samtaler, vi har haft ind til videre. Det er noget særligt for børnene at være med til, og vi synes, at de gør det godt! På næste fredag d. 9. februar, tager vi en tur i Nørregårds Teater og oplever forestillingen ”På line”, og så vil vi minde jer om, at vi holder forældremøde TORSDAG d. 22. februar kl. 17-18.30.

 

God weekend -Tue og Hasse

 

Fotos:

Lyren

Så er alt omkring Island booket:

Skolerejserne er bestilt:

Rejse den 29-04-2024 09:00 fra Odense til CPH Lufthavn
Rejse den 07-05-2024 14:00 fra CPH Lufthavn til Odense

Flybilletterne er købt: afgang fra København kl.14.00-15.20 d. 29. april og retur fra Island d. 7. maj kl.7.45-12.55.Vi flyver med Icelandair.

Vi har fået bestilt et vandrehjem i Reykjavik, og hvis I er nysgerrig, kan I selv tjekke det ud ved at søge på: Dalur - HI Eco Hostel, Sundlaugavegur 34, 105 Reykjavik, Island. (Børnene har set det, og der er et stort udendørs svømmeanlæg meget tæt på - det er ikke så ringe endda.)

Al bustransport rundt i Island er på plads inkl. Borganes-turen og Den Gyldne Cirkel og besøget på kraftværket Hellisheidi er i hus.

Der kommer et tidspunkt, hvor vi skal have pasinfo fra alle børnene i forbindelse med flyrejsen. Det er godt at være ude i god tid med det. Er der fx styr på dét med pas og det blå sygesikringsbevis?! Ellers er det tiden at få det bestilt. Vi skal nok sige til, hvornår vi senest skal have det i hænde. Der kommer info senere om, hvornår vi holder forældremøde og skole-hjemsamtaler - det har vi endnu til gode at få på plads, men så ved I, hvad der venter. I får alle en rejsefolder om turen, når tiden nærmer sig med alle detaljerne og anden god info på, når vi nærmer os afrejse.

 

De bedste hilsner

Mette Rose

 

Fotos:

Venus engelsk

I engelsk arbejder vi med "food" for tiden. Børnene har lavet plakater med deres ”favorite food” og har også lavet et lille ”P.S. I don’t like” De har fået deres plakater med hjem. Venus er generelt rigtig glade for engelsk og kaster sig gerne ud i at bruge engelske ord og vendinger.  Her er lidt billeder fra undervisningen.

Rigtig god weekend fra Katrine

Fotos:
Katrine Ejlerskov

Mellemtrinet i Indien

Næste stop på vores tur på Krebsens Vendekreds har denne uge været Indien. Som sidste uge begyndte rejsen mandag morgen med hele trinet samlet i N/T, hvor Mette og Steffen fortalte og viste vigtige sager fra og om Indien. Derefter har alle været i egen klasse, og arbejdet videre med landet, landets kultur og dets særegenhed.

Det har duftet herligt af både Dahl, Raita og Indisk Curry i løbet af ugen. Jeres børn fået har opskrifterne, og mange har nok taget dem med hjem – så weekendens menu kunne i princippet være på plads? Og måske kunne børnene hjælpe til og guide? Der er også blevet snakket om madkultur, krydderier og streetfood markeder i Indien og forskellen på det danske og det indiske køkkens brug af krydderier. Der er i den forbindelse blevet leget indisk marked og lavet søde sager, som inderne bl.a. spiser ved fejringen af Diwali.

Udover det indiske køkken har klasserne arbejdet med hinduisme, Diwali lysfestival, Rangoli (som er en indisk kunstform, der udføres i forbindelse med Diwali, hvor mønstre skabes på gulv eller en bordplade ved hjælp af pulveriserede materialer). Ungerne har leget Koh-Koh, lært om pladetektronik, set film om indiske børn, som har meget anderledes vilkår end danske børn. Børnearbejde er blevet drøftet – hvordan kan vi her i Danmark hjælpe til, at det bliver afskaffet? Eller er det overhovedet en god ide, for hvad skal familierne så leve af? Selvfølgelig drøftelser i børnehøjde, men ikke mindre interessante. Forurening i forbindelse med produktion af tøj, som vi kan købe meget billigt i vores verden, har vi også berørt. Og for det ikke skal være løgn, så hører vi også indisk musik og skal også danse så indisk, som det er muligt.

Men brug dette indslag til at tale videre med jeres barn om, hvad han/hun har lavet og måske lært. Været særlig optaget af, synes har været svært eller hvad som helst. Og husk at ikke alle har lavet det hele. Som sidste uge sker der ikke helt det samme i alle klasser, men snak med jeres unger om, hvad de har arbejdet med i løbet af ugen.

Fra alle os på mellemtrinet

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right