logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 44 - 2023

Motionsdagen

Fredag før ferien havde vi motionsdag i silende regn. Det siger en del, men det var en god dag. Vi lader billederne tale for sig selv herunder.

De bedste hilsner

Alle os fra Lilleskolen

 

"Ugens info"

I denne uge har Sirius fremlagt deres projekter om deres tur til Tyskland for deres forældre. På mandag er det Gaias tur til at fremlægge om deres Polenstur for deres forældre.

I denne udgave bla.:

Motionsdagen i billeder

Himmelblå i teatret

Gys i Callisto

Trivselsarbejde i Lyren

Fotos:
Mette Rose

Himmelblå

Vi havde en fantastisk tur i teateret i torsdags, hvor vi jo så ”Frejas flammer” . Det var det bedste børneteater, jeg har set i mange år, og det var meget tydeligt, at der var rigtig mange ting, børnene kunne relatere til. Der var både alvor der handlede om ikke at føle sig set. Vrede når man følte sig forkert og sjov, leg sang og dans, når livet var herligt.

Ugens buket er denne smukke gran og grene buket fra Lili. Hende og Røskva har byttet uge, så det er Røskva, der skal have buket med i næste uge.

Fredag lavede vi forhindringsbane i idræt. Vi hoppede med samlede ben, slog kolbøtter, rullede, krøb, gik på balancebom og dansede rumpedans.

Mandag startede vi dagen med en god snak omkring det at være venner. Vi snakkede om, om vi alle havde nogen at lege med og om der var nogen i Himmelblå, man godt kunne tænke sig at lege med, som man ikke havde leget med endnu. Det var dejligt for børnene at finde ud af, at der faktisk var mange, der havde lyst til at lege meget mere "all around".  Vi lavede også matematikværksteder, hvor vi prøvede de små robotinsekter af, som jeg har lånt. Vi lavede også tier-stænger og tal i centicubes. Vi fik sørme også et dyr/bogstav , som vi selvfølgelig også lavede opgave til.

Tirsdag lavede vi opgaver, fik endnu et dyr og digtede historier, som skulle indeholde bestemte forskellige ord. Onsdag havde vi drama, hvor vi legede morder og skattekisten. Spørg børnene hvordan. Så var der musik, jeg ved de var i musikhuset og til sidst matematikværksted med spil, robotter, centicubes, føleposer mm.

Fra og med i mandags er Frida begyndt, at være med i Himmelblå hver dag fra kl. 11.30. og så går hun med videre i fritter. Velkommen til dig Frida, vi glæder os til at have dig med i Himmelblå.

I dag torsdag, skal vi jo have vores første maddag. Den gruppe, der skal lave mad, starter dagen med at gå i fakta og handle, sammen med mig. Så laver vi mad, mens de andre er på forskellige værksteder.

Fredag får vi besøg af vores storevenner i første modul. De kommer og læser el. fortæller eventyr for os.  😊

Vi glæder os til skole/hjem samtaler senere i dag og igen på onsdag d. 8/11.

Rigtig god weekend.

De bedste hilsner fra Mette, Jonna og Lene 😊

Fotos:
Lene Buthler

Callisto

Vel tilbage efter efterårsferien er vi nu i gang med noget gyseligt. Vi har taget hul på kapitlet "Så håret rejser sig" i d`dansk, og har i første omgang læst Grev Vampiro i Bøvlestrup, og siden skrevet et gyseligt digt. Historien om Grev Vampiro er en tekst fyldt med ord, som er nye og ukendte for mange af ungerne, og teksten er fyldt med mange maleriske beskrivelser. Så det har været en ganske svær tekst for flere, og hvis I har tid i weekenden, vil jeg opfordre jer til at kigge på den sammen. Så Callisto har også arbejdet med at slå ords betydning op i en digital ordbog. Også det vil jeg opfordre jer til at kigge nærmere på sammen derhjemme.

Forældrerådet har som noget nyt besluttet, at ungerne kan/skal være med til at påvirke, hvad der skal ske, når der er arrangementer, som forældrerådet tager sig af. Fantastisk initiativ, og allerede næste uge løber det første af stablen. Jeg tror virkelig, det bliver rigtig godt, og der er planlagt en række fællesaftener for hele Callisto, og det får I alt sammen informationer om fra forældrerådet. Men spændende er det.

Det kører stadig med boden om onsdagen. Jeg håber, at I spørger jeres barn til, hvordan det har været med mængder m.m., så I har mulighed for at justere portioner. Børnene går op i det med liv og sjæl, og der er totalt samarbejde over hele linjen. Og så synes de faktisk også, at det er sjovt både at gøre klar og at ekspedere kunderne.

Rigtig god weekend lige om lidt.

Venlig hilsen

Kirsten

Fotos:
]

Lyren

Vi er vel tilbage fra en skøn efterårsferie i et sprit nyt indrettet lokale. Vi har indtaget det tidligere klublokale "Stjernen", som nu altså er blevet et almindeligt klasselokale. Vi er i gang med at arbejde med trivsel på flere planer. Vi har skrevet til jer om Halloween på intra. Desuden er vi i gang med at forberede Lyrens egne trivselsplakater. I går onsdag skulle Lyren finde deres egne formuleringer på baggrund af 2 videoer, vi har vist dem fra Red Barnet undervisningsmateriale. Her har vi snakket om "De usynlige børn" og "Ord der slår".

Hasse har også været på besøg i klassen for at fortælle om, hvordan hjernen er indrettet og hvordan vi kan forebygge mistrivsel. Det vil han selv fortælle mere om senere.

I fredags var Emma på besøg i klassen i anledning af sin fødselsdag. Det var dejligt at se hende, og hun havde efter sigende en rigtig god dag og var glad for den måde vi havde taget imod hende på. Det er jo så dejligt at høre.

I morgen skal Lyren fremlægge deres eventyr for deres lille-venner. Det glæder vi os til.

Rigtig god weekend.

Mange hilsner

Marlene og Mette Rose

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right