logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 45 - 2023

Himmelblå

Torsdag have vi første mad dag. Vi startede med at handle, og så gik vi i gang med at lave karry/kyllingesuppe med ris og hjemmebagte boller. Det var sådan et dygtigt madhold. De fleste kunne lide maden. I morgen skal vi lave smør selv med lækre små retter og rugbrød og pålæg. Vi lavede ”gammeldaws” gymnastik i idræt i fredags med stræk/bøj og gennemgang af hele kroppen. Vi har haft matematikværksteder og fået dyr/bogstaver. I drama har vi lavet spejløvelser og leget ”Jeg har givet dig en gave”. Vi har haft forskellige værksteder, bl.a. Robotværksted og vi har haft hængekøjen fremme og gynget lidt i den.

Vi har læst fabler, og vi har stadig løbende fokus på venskaber, trivsel og fællesskaber.

Det er Røskva, der har haft blomst med i denne uge, en meget smuk lyserød julestjerne. I næste uge er det Jalte, der skal have ugens blomst med. Og i ugen efter igen er det så Isabella.

Tak for de sidste samtaler også, det har været så dejligt at snakke med jer alle sammen.

Rigtig god weekend.

Bedste hilsner fra Mette, Jonna og Lene

"Ugens info"

I næste uge er der øveprøver i Hallen for Gaia. Derfor er Hallen lukket for al anden aktivitet hele ugen.

I denne udgave bla.:

Himmelblå laver mad.

Callisto kender nu 4 hvide stoffer.

Capella holder hjertet i hånden.

Gaias Polens aften.

Fotos:
Lene Buthler

Callisto - NT

Callisto har igennem et mindre forløb vist, at det der med undersøgelser, forsøg, resultater, analyser og konklusioner er helt nemt. De har undersøgt sukker, kartoffelmel, natron og salt for deres reaktion med vand, iod, ild og eddike. Og alle stoffer reagerer med hvert sit stof, og specielt sukker og ild (varme) samt natron og eddike har været sjovt. Derfor deler jeg lige et par billeder 😊

- Gitte

Fotos:
Gitte Grønlund

Capella - Naturfag

Thea og Camilla er lige nu i praktik på skolen, og Capella er så heldige at have Camilla til at stå for biologi. I går havde hun fremskaffet 8 hele grisehjerter. Med skalpel og handsker gik Capella så ind igennem aorta, og med fingrene undersøgte de hjerte/forkamre, samt hvordan musklens tykkelse er forskellig, alt efter hvordan hjertet skal pumpe blodet ud i lunger eller ud i kroppen. Det er absolut billeder, der fortæller om en dejlig time med klassen.

- Gitte

Fotos:
Gitte Grønlund]

Gaia

Som sidste trin på stigen fik Gaia afholdt deres sidste rejseberetning og faglige aften for deres forældre. De havde selv sammensat aftenens program og fik det også gennemført ved fælles samarbejde. Super flot. Der var røg og digte i salen, 6 meget faglige og grundige oplægsrum fordelt på skolen, og efter en omgang suppe blev der danset i hallen. Både forældre og søskende blev taget ved hånden, da vi alle skulle danse en belgisk folkedans, som vi har lært at polakkerne.

Nu står det på øveprøver i næste uge, og derefter har Gaia til opgave at finde den fælles hat for Projektarbejdet og i uge 49 skal de så så arbejde i grupper med metoder, produkter og fagligfordybelse.

Jo jo det kræver en vågen Gaia at følge med lige nu.

- Gitte

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right