logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 47 - 2023

Apollo

Kære forældre i Apollo.

Her er et lille indblik i hverdagen i Apollo. Apollo har det godt og er faldet godt til i første klasse. De er kommet så fint ind i indskolingens rutiner.

I dansk kører det derudad. Langt de fleste af jer gør en kæmpe indsats derhjemme, hvilket virkelig kan mærkes i min læse- og skriveundervisning på skolen. Der kan nogle gange være lidt ventetid på læsebøgerne, da mange har gang i det samme trin. Her må I gerne starte forfra i den bog I har gang i, eller skrive til mig, så får I bøger med hjem I kan lave gentaget læsning i, indtil en læsebog bliver ledig.

Jeg vil bede jer om at sende mig en lille film (max 30 sekunder) af, at I læser drilleord (en af de gule sider) til mig på mail: katr8602@lilleskolenodense.dk. Det er rigtig godt for mit arbejde, at jeg ser, hvordan børnene læser hjemme. De børn der synes, det er sjovt og rart, kan også bede mig vise den i klassen, så de kan dele deres læseerfaringer.

Vi er ved at være færdige med børnenes eventyr-emne og flotte eventyr pryder i øjeblikket væggene.

Til madpakkerne læser Katrine Snøvsen højt, den er de vilde med.

I matematik klarer de sig også rigtig flot – i det hele taget arbejder Apollo rigtig godt.

Dukseuglerne på tavlen er også i utrolig godt humør, for Apolloerne er vildt gode til at hjælpe hinanden og tager fat i deres pligter med seriøsitet og grundighed.

I december måned holder vi legetøjsfri måned, ligesom sidste år. Der sker så meget i december og mange børn får ting og sager i sokker og kalendere, så for at have lidt ro i pauserne lader vi legetøjet blive hjemme op mod jul. Jeg minder lige om, at børnene skal have en genbrugsgave med inden 1. december😊

Rigtig god weekend

Heidi og Katrine

"Ugens info"

Juleklippedagen nærmer sig. Læs om, hvad vi skal på dagen på denne Fredagsseddel og husk at tage en nissehue, saks og limstift med. Vi efterlyser i øvrigt ugeblade til indskolingen til den dag.

I denne udgave bla.:

Hverdagen i Apollo

Nyt fra Venus

Mentalisering i Lyren

Juleklippedagens program

Thanksgiving i Phoenix

 

Fotos:
Katrine Ejlerskov

Venus

Sikke det bare kører derudad, i Venus. Hverdagen går sin gang, med gode stunder, små skærmydsler, lege, fordybelse – både fagligt og socialt. Sjov og alvor – fis & ballade – seriøsitet og afslapning.

I dansktimerne arbejder vi med både fabler, skrive- og stavetræning og brevskrivning. Jeg oplever Venus som meget arbejdsomme og fokuserede, i dansktimerne. Dette er selvfølgelig en generalisering og et overordnet billede, men alligevel værd at glæde sig over. Indimellem kokser det, så arbejdsmiljøet ikke er på sit bedste, men så får vi gjort noget ved det, og genopretter balancen i fællesskab.

Lige som brevene til pennevennerne, skal børnenes fabler også ”skrives ind”, og det kræver en hel del, for mange af Venus-børnene at skrive pænt. Derfor tænker jeg, at det er en god øvelse, og anvendelig for børnene i fremtiden, at de tilegner sig en let læselig håndskrift. Det skærper også opmærksomheden på brugen af hhv. små og store bogstaver.

På billederne kan I se Venus, der arbejder med fabler, der fjoller på et klassebillede og laver kropslige aktiviteter i engelsk, sammen med praktikant Thea.

Vi har lavet en lille video-hilsen til Tue, som vi savner.

Husk at der er naturskole i morgen.

God weekend -Hasse

Fotos:
Hasse Krüger

Lyren

Vi havde en fin afslutning, på vores tre trivsels-tirsdage. Som beskrevet i sidste uge, var overskriften ”mentalisering” – altså evnen til at sætte os ind i andres sted. Det er selvfølgelig noget, børn og voksne øver sig på hele livet, og noget vi evner forskelligt, alt efter hvilken situation, vi befinder os i. Med dette forløb forsøgte vi at give børnene noget teori om emnet, samt nogle forskellige grundlæggende tanker om hhv. hjernen, grundfølelser og empati.

Lyren var også prøvekaniner på et par rundkredslege. Bl.a. ”Et stort net”, som I kan se billeder af her.

-Hasse

Fotos:
Mette Rose]

Juleklippedag

Årets Juleklippedag falder torsdag d. 30./11.
I kan blive mødt af julesangsspillende og syngende lærere, når I møder ind om morgenen, hvis I går forbi rundasen ved Kraftværket og evt. få en pebernød med på vejen.

Programmet for dagen:

8.15-8.30

Alle er i klasserne til god morgen, protokol og gennemgang af dagen

8.30

Storevenner henter små venner, Callisto og Phoenix har en makker i den anden klasse den dag og alle går i Hallen til julesang og julebingo.
Man kan blive hjulpet på plads af lærere og pædagoger. Der er lavet en plan for, hvordan alle skal sidde. Bingoplader, papirstrimler og sanghæfter bliver delt ud ved ankomst i hallen. Papirstrimlerne udgør bingobrikkerne, så de skal rives itu i passende stykker.

Vi starter med at synge et par julesange, så tælles der nissehuer og derefter går bingospillet i gang. Linnea fra Sirius har fået opgaven, som bingo opråber i år.

9.30

Vi slutter i hallen – alle går i egne klasser og får madpakker.
Herefter er der pause og alle er på deres trin resten af dagen, hvor der laves julepynt, pyntes op på trinene og hygges. I år er temaet julekugler.

Alle medbringer:

  • Mad og drikke til dagen
  • Penalhus med saks og limstift i.
  • Indskolingen ønsker gamle ugeblade - De kan afleveres hos Helle eller til en indskolingslærer/pædagog.
  • En nissehue 😉

Mange hilsner

Billedkunstteamet

Fotos:

Phoenix

Nu har jeg haft Phoenix i godt et kvart år. Det går så fint. Vi får talt og snakket om engelsk i fin stil. Vi har været rundt om forskellige emner fx Petshop i begyndelsen, senere Halloween og nu Thanksgiving siden vi startede. Der er fokus på at lære nye ord, ords udtale, hvordan man kommer med gode gættestrategier i forhold til at oversætte fra engelsk til dansk. Vi læser korte sætninger og oversætter, udføre små engelske dialoger og i øjeblikket sammenligner vi også forskelle og ligheder imellem dansk og engelsk kultur. I sidste uge så Phoenix en kort tegnefilm, som forklarede historien om Thanksgivning. Efterfølgende skulle de placere screenshot/billeder fra filmen i den rigtige rækkefølge og sætte overskrifter på billederne i fællesskab, som en måde at få styr på det, de havde hørt/set og få genfortalt historien i korte vendinger på engelsk. I  mandags lavede de vendespil med ord fra den historie. Eleverne fik hver et ord, som havde en "makker" i klassen. Alle stod op i øvelsen, og så blev to elever valgt til at lave vendespillet. Det foregik sådan, at de for tur fik mulighed for at spørge to elever om deres ordkort, som skulle siges højt. Hvis det var et match, skulle de adspurgte elever sætte sig ned, hvis ikke, var det den anden elevs tur til at prøve at finde et match. Sådan en øvelse handler om at få nøgleordene fra filmen repeteret og at få øvet ordenes udtale.

Det er faktisk Thanksgiving i dag, men vi arbejder nu alligevel videre med det i morgen.

Happy Thanksgiving.

De bedste hilsner

Mette Rose

 

 

Fotos:
Mette Rose

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right