logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 2023 - 48

Himmelblå

Hold nu op hvor var det dejligt at se alle de søde Himmelblå børn igen. Det er skønt at være på arbejde igen, her den først tid er det dog på lidt nedsat tid, men jeg kommer hver dag og det meste af dagen. December nærmer sig med hastige skridt. I morgen fredag, skal vi åbne den første pakke, det vil gammel nisse hjælpe os med. Han er en gammel nisse på 758 år, så han skal behandles varsomt. Det ved børnene godt… Han skal vækkes på en bestemt måde hver morgen og man skal have hans hue på for at måtte trække en gave, dreje rundt 3 gange osv osv … og i dag drager nisserne Janus og Julius med nogle børn hjem. Janus og Julius er 2 gamle nisser, som har boede i Børnehaveklassen i over 20 år. De har en sok med, hvor i de har små ting, som de har fået af nogle af børnene i tidens løb. Det er slet ikke sådan, at de skal have noget, men det er en mulighed. I kan også fylde lidt godter i hvis I synes det, men igen blot en mulighed. De har også en bog med, den vil vi gerne I voksne hjælper nisserne med at skrive i. Det kunne være godt, at høre lidt om, hvad nisserne har oplevet hjemme hos jer og om de har lavet nogen frække nissestreger.

Vi har endnu en nisse i klassen som ligger et lille brev i klassen hver dag. Han giver os små opgaver, der handler om at styrke troen på os selv, venskaber, tålmodighed, hjælpsomhed, vrede, glæde mm…Og så for det ikke skal være løgn, så har Bjørks mor Stine-Mia også lavet en lille julehistorie til Himmelblå, som vi vil læse højt af hver dag….  Mange tak for det. Mon vi dog får tid til andet end jul Hihi hihi - Jo, jo det gør vi. Vi skal selvfølgelig have flere dyr/bogstaver, og vi skal lave matematik, musik, billedkunst og drama.  Og vi skal være sammen med vores store venner. Torsdag d. 7/12. skal vi igen i teateret. I får nærmere besked senere, Forestillingen er først kl. 11.30., så vi er ikke hjemme på skolen før ca. 13.30.- 14.00. tiden.

Husk der er julefest på skole tirsdag d. 19/12.  I har ikke nogen opgaver til denne fest. Glæd jer til at se alle Lilleskolebørnene synge og spille og glæd jer til hygge og besøg fra Grønland.

Jonna og jeg laver en maddag mere en dag her i december. I får nærmer besked, så I ved hvad dag, der ikke skal store madpakke med.

Tak for den fine æble buket fra Isabella. Og i næste uge er det Jalte, der skal have blomster/grønt med.

Rigtig god weekend.

Bedste hilsner fra Mette, Jonna og Lene

"Ugens info"

Vi inviterer alle til julefest på Lilleskolen d. 19. december, så sæt kryds i kalenderen. Mere info kommer senere.

I denne udgave bla.:

Himmelblås julemåned

Engelsk i Venus med praktikant Thea

Phoenix i teateret

Vindere af logo-konkurrence

Præsentation af Elevrådet

Klub hemmeligheder

Lyrens kodeløb

Book-bentoer i Sirius

Fotos:
Lene buthler

Venus

Det er med stor ærgerlighed at min praktiktid i Venus allerede er ved sin ende. Jeg har de sidste 6 uger været med i Engelsk timerne, hvor jeg har undervist de sidste 5 uger. Wow hvor er de bare søde. de kære Venus elever. De har taget så godt imod mig og har været klar på lidt af hvert, af det jeg har udsat dem for. Vi har i perioden prøvet en masse af mine ideer af, vi har fx været udenfor og øvet engelske ord, vi har prøvet nogle sjove små lege og ikke mindst har vi lavet projekt.

Gennem de 5 uger har vi arbejdet med emnet CLOTHES, og de er alle blevet så gode til at kunne genkende ord og billeder derfra. Som eksperiment i klassen har de haft en stumtjener stående med en masse tøj på som vi har brugt til dialog og øvelser i klassen. Her har Venus virkelig imponeret flere på skolen over hvor godt de har passet på både tøj og stumtjener.
Vi har sluttet vores forløb af med et kreativt projekt omkring deres yndlingstøj, de skulle alle tage et billede af dem selv i deres yndlingstøj også skulle de lave det til en plakat og skrive hvad de havde på. Resultatet er blevet så godt!

Tak for denne gang, tusind tak fordi jeg måtte være med i dejlige Venus. De bedste hilsner fra Thea, Praktikant.

Fotos:
Thea Andersen

Phoenix

Phoenix i teateret

 

I sidste uge gik turen til Odense teater, hvor Phoenix og Line og Anders skulle se årets juleforestilling ”Et juleeventyr”. Det var en mægtig tur – sikke en oplevelse for både ører og øjne! Og virkelig dejligt at være på tur med børnene – det kan de heldigvis godt finde ud af.

Som I nok har hørt om, spiller Noel en rolle i skuespillet, og efter tæppefald fik vi mulighed for at komme en tur om bag scenen, og se hvordan noget af teater-magien bliver skabt. Meget spændende!

Line og Anders

Fotos:
Anders Lindø]

Logo-konkurrence

Fra slutningen af oktober og gennem det meste af november har alle skolens elever haft mulighed for at deltage i en lille ”logo-konkurrence”, udstedt af elevrådet.

Elevrådet ønsker sig et logo, som fast kan pryde Elevrådspostkassen, som hænger lige inden for døren i trappetårnet. I den forbindelse blev alle skolens elever inviteret til at komme med forslag til, hvordan et sådant logo kan se ud og derpå lægge deres forslag i Elevrådspostkassen. I sidste uge kiggede elevrådet så alle de fine forslag igennem og udvalgte de tre bedste. Det var ikke nemt, for der var mange gode logo-tegninger at vælge imellem. På samling i fredags blev 1., 2. og 3. pladsen så belønnet med et lille stykke chokolade, som et tillykke med placeringen og tak for deltagelsen i konkurrencen.

  1. pladsen blev delt mellem Sølva, Callisto og Ella, Phoenix
  2. pladsen gik til Ida, Phoenix
  3. pladsen fik Karla Æ. Phoenix – for at have lagt mindst 10 forskellige forslag i postkassen

Elevrådet vil nu forsøge at lave et ”blend” af de to 1.plads-logoer, som så forhåbentlig snart kan få lov at pryde elevrådspostkassen. Indtil da kan man se ”vinder”-logoerne på opslagstavlen over postkassen. Elevrådet takker alle de elever, som afleverede fine logo-forslag i postkassen – hvor er i bare idérige og kreative.

Mvh Elevrådet og elevrådskontaktlærer Mai

(PS: pdf-fil vedhæftet - det er en prøve, om det virker. Vh redaktøren)

Fotos:

Elevrådet

Her er elevrådet!

Elevrådet tæller i år 11 elever fra 6.-9. klasse; 8 repræsentanter og 3 suppleanter. Det er derfor ikke alle elvrådsmøder, hvor alle 11 er samlet. Men i sidste uge lykkes det at samle hele flokken til elevrådsmøde i Kajas hus – og dermed også til et fælles foto på elevrådskontaktlærerens opfordring.

Elevrådet samles cirka en gang hver 5-6 uge og diskuterer alt fra udluftning i omklædningsrum, over ønsker til legepladsudvalget til idéer om nye tiltag på trinnene. På hvert møde gennemgår og opdaterer elevrådet ”ønskelisten”, som består af forslag og ønsker, som vi har modtaget fra skolen elever – enten som post i vores postkasse eller som personlige henvendelser til nogle af repræsentanterne og suppleanterne.

Elevrådet 2023/24 består af:

Luca, Gaia – Formand
Alberte C, Gaia – Næstformand
Gro, Sirius – repræsentant
Kamma, Sirius – repræsentant
Selma, Sirius – suppleant
Erik, Capella – repræsentant
Rosalina, Capella – repræsentant
Sebastian, Capella – suppleant
Ada, Lyren – repræsentant
Asta, Lyren – repræsentant
Sofus, Lyren - suppleant

Fotos:
Mai Valentin

Sirius

Analyser og anmeldelser af skønlitteratur og ungdomsfilm i Sirius

I Sirius er vi i dansk i gang med at læse og analysere ungdomsromanen Komatøs af Ronnie Andersen. Eleverne har i den forbindelse lavet en stribe book-bentoer, som skal illustrere romanens temaer, karakterer og miljø. Dét, at omsætte sine analyse af et litterært værk til billeder, kan der komme mange spændende og alsidige udtryk ud af. Her ses et par eksempler på Sirius´ book-bentoer lavet af hhv. Jacob, Gro + Sille og Frida. (se billederne herunder)

I sidste uge var Sirius i biografen og se ungdomsfilmen Smuk. Efterfølgende arbejdede klassen med den skriftlige genre ”anmeldelse”. Hvordan skriver man fængende og subjektivt uden at ”spoile” handlingen eller fælde ubegrundet dom over et filmisk værk? Her er et eksempel på en filmanmeldelse af ungdomsfilmen Smuk skrevet af Clara:

Er Frida mon smuk nok?

Filmen Smuk handler om en pige, der hedder Frida, og som skal starte i 1.g med sin bedste veninde Selma, på Rosenholm gymnasium.  

Første dag støder Frida ind i en dreng fra 3.g, Emil, og de forelsker sig i hinanden, men Emil har en kæreste, som går i Fridas klasse... 

Filmen bliver præsenteret som en komedie i den romantisk genre, og den omhandler specielt Frida og Emils forhold, som giver nogle konsekvenser. 

Filmens budskab er, at ægte skønhed kommer indefra og ikke fra udseende. Og også at det er vigtigt at kunne acceptere sig selv.  

Filmen sætter specielt fokus på temaer som skønhedsstandarter, selvaccept og venskab. Det er en god og inspirerende film, der får os til at tænke over vores egne holdninger til skønhed og selvværd. 

Jeg synes, det er en god film, fordi den ikke handler om, at man skal være perfekt, og også fordi den viser ting, som nogle folk kan relatere til.

Alt i alt vil jeg afslutte med en god anbefaling af filmen, også fordi hovedpersonen Frida, er anderledes end de andre piger, og hun har sine egne meninger og holdninger til ting, og derfor synes jeg også, det er en super god film. 

Jeg vil klart give den 4 ud af 5 stjerner. 

- Mai

Fotos:

Klubben

Hej forældre.

Vi ved, at det er længe siden, at vi har skrevet ud. Men det er simpelthen fordi, der har været hemmelige nisserier på spil. Hele november har vi hørt julemusik og brugt timevis på at lave flotte julekalendere hjem til. Vi håber meget, at I vil sætte pris på dem, når I hver dag kan åbne en fin, lille låge.

Vi har også brugt måneden på at klargøre vores nye "Krea-rum". Så december måned går på hjemmelavet julegaver, julekort, julepynt og meget, meget mere. Hvis I derhjemme har genbrugsmaterialer, som kunne være sjove at bruge, modtager vi dem gerne i klubben! 🙂

På tirsdag den 6. december tager vi årets sidste klubtur til Rosengårdcenteret. Der er plads til 25 børn, og vi har skrevet en besked på intra med nærmere informationer.

Glæd jer ved de dejlige billeder fra november måned!

De bedste hilsner fra Klubvoksne

Fotos:
Camilla Mønster

Lyren

De sidste to onsdage har jeg været med i Lyrens matematikmodul, hvor praktikanterne har afprøvet et kodeløb. Det er en evalueringsmetode, på noget matematik, de har arbejdet med i den tid, de har været i Lyren. Det var en stor succes. Se billederne fra den sidste omgang i onsdags herunder.

Så står julen for døren. Vi har spurgt, om Klassekassen vil donere et juletræ til Lyren, og i dag blev det leveret af familien Wille. Tusind tak for det. Nøj, det bliver en hyggelig jul.

Jeg har i år lavet en "julekalender" til Lyren, som vi åbner de første låger - eller faktisk er det æsker - i morgen. Det er jo også den sidste jul vi har sammen, (snøft) så jeg har valgt, at fokus er fællesskab, at gøre noget for andre, aktivitet og hygge.  Jeg glæder mig til at se, hvad de siger til den lidt anderledes "julekalender".

Vi har i øvrigt arbejdet med "Ansigtsløs kommunikation" i dansk. Målet har været at blive bevidstgjort om adfærd på nettet og få forståelse for, hvad det betyder, at vi ikke altid kan "læse", hvad andre mener, når vi ikke har ansigt og krop med i kommunikationen, og derfor også forstå, hvordan misforståelser nemt opstår. I den forbindelse har vi også arbejdet med, hvor mange forskellige roller de har i hverdagen og på nettet. Èn rolle de alle har tilfælles (blandt mange) er at være storeven. Vi har haft nogle seriøse snakke om, hvad det kræver af dem, at sætte grænser på en hensynsfuld måde, at være rollemodel m.m. Lyren har mange gode refleksioner, og jeg oplever, at de har stor forståelse for situationen, men også at det ikke altid er nemt at have den rolle. Det er noget vi jævnligt vil tage op, da det selvfølgelig ikke er noget, de skal stå alene med, men lærerigt er det.

Mange hilsner

Mette Rose

Fotos:

Juleklippedag

Sidste torsdag i uge 48 er altid Juleklippedag. Dagen er forløbet efter alle traditionernes forskrifter. Herunder kan se I billeder fra morgenjulevelkomstsangsseancen ;), julebingo i hallen og fra mellemtrinets juleklipperier. Det færdige resultater af dagen, kan I nyde rundt omkring på skolen.

Vi ønsker alle en glædelig julemåned.

Fra alle os på Lilleskolen.

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right