logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 49 - 2023

Julefest

Sig nærmer tiden for julefesten. Det er Tirsdag d. 19. december fra 16 til 19. Der vil være åbning af festen i gården kl. 16 med sang. Derefter er der musik i Hallen, pølsebod i gården og julecafé i salen med glögg og æbleskiver. Vi slutter festen af med dans om juletræet i gården, og så venter der traditionen tro os et besøg fra Grønland.

Vi glæder os til at se jer alle, og ønske jer glædelig jul.

Fra alle os på Lilleskolen

"Ugens info"

Der er 9 skoledage tilbage af dette skolehalvår.

I denne udgave bla.:

Årets julefest på Lilleskolen

Englerier i Callisto

Brændende ønsker i Lyren

Julefrokost i Fritteren

Fotos:
Gitte Grønlund

Callisto

December er godt i gang. Vi har haft juleklippedag, og fået pyntet lidt op både på glasgangen og i klassen, men i morgen fredag giver vi den lige en ekstra tand i klassen. Som sidste år er der opmærksomhed på gode gerninger i hele december måned. Callisto er engle for hinanden, og der ligger søde hilsner rundt omkring. Sidste skoledag inden juleferien må vi så se, om det er lykkes at holde det hemmeligt, hvem der er engle for hvem. Der er den lille tilføjelse i år, at engle jo ikke altid er helt rene i vingerne, så en lille bitte snert af godmodigt drilleri kan godt gå an.

Samtidig med englerierne i klassen, har vi taget hul på sidste tema i dansk. Det handler sjovt nok også om engle, og lige nu er ungerne i gang med at skabe sin helt egen engel. Hvordan er den, hvordan ser den ud og hvad kan den? Vi skal også kigge på sange om engle – finde ud af, om teksterne er til at forstå, eller vi bare synger noget, vi ikke aner, hvad betyder? Det er jo også helt fint, vi skal bare lige gå det efter.

Vi arbejder videre i Stavevejen, og temaet for nu er morfemer. Kig gerne med i bogen, når der bliver arbejdet i den. Det er så dejligt, når I følger med – også for jeres børn.

Som noget forholdsvis nyt, har jeg de sidste uger lagt lektier i docendo, som jeg plejer, men nu kun med visning i elevintra. Jeg tror, at jeg lidt endnu også giver besked til jer forældre, men det er meningen, at ungerne selv skal logge ind i deres elevintra, og dér finde deres lektier. Det skal hen ad vejen jo bare blive en vane, tænker jeg. Og sig til hvis der er noget, som er uklart i forbindelse med beskrivelsen af lektierne.

Til sidst vil jeg endnu en gang sige mange tak for jeres bidrag til boden om onsdagen. Dejlige sager – virkelig luksus. Og børnene tager det helt seriøst med forberedelserne og derefter få solgt varerne. Dejligt!

Rigtig glædelig 2. søndag i Advent.

Venlig hilsen

Kirsten

Fotos:

Lyren

Vores julekalender sætter Lyren i sving med hyggelige aktiviteter hver dag - både for klassen og for andre. Vi startede i fredags, med at tage julekalenderen i éd: "Med fingeren på denne julekalender, sværger jeg at gå, hvor end den mig sender". Villum blev den første til at åbne en æske, og opgaven var at skrive sit mest brændende ønske på en seddel, og så skulle vi "sende" det afsted ved en lille ceremoni ude ved bålpladsen. Så var vi i gang. I kan selv spørge ind til, hvad der ellers har været, og jeg lover, der også kommer et par overraskelser til dem 😉

Derudover er vi i gang med at skrive vores første hilsner til islændingene, hvor Lyren skrive personlige introduktioner og fortæller om, hvordan de fejrer jul. Vi kombinerer det med engelsk.

Vi har desværre ikke kunne låne nogen klubber i Reykjavik, da de islandske klubber har klubudveksling i den weekend, vi ankommer til Hovedstaden. Vi kommer derfor til at bo på et slags hostel. Det er jo dejligt men også noget dyrere. I morgen snakker jeg med Lyren om, hvordan vi kan tjene ekstra penge til vores tur. Hvis I har gode idéer til, hvordan Lyren kan tjene ekstra penge til turen, er de meget velkomne. Min idé er, at de laver en bod til julefesten, hvor man kan få mod at give donationer til turen.

 

Mange hilsner

Mette Rose

 

Fotos:
Mette Rose]

Fritteren

HO HO HO

Så kom vintervejret for alvor. I Fritter er fodbold derfor blevet til snebold og der har været gang i snemænd, sneborge, kælkning og meget andet – herligt. Vi forsætter med at jule, julemusik, julepynt og måske en lille julegave?

Onsdag den 13. december fra kl. 13:00 – 15:00 holder vi den traditionelle Fritter-julefrokost. Vi sørger for mad, julelege, julegodter etc.

I denne tid, hvor der er sne og sjap vil vi opfordre alle jer, som skal ind på glasgangen til at bruge de blå plastik overtrækssutter, som er i trappetårnet og indgangsdøren for enden af glasgangen – TAK

Til de børn som er tilmeldt d. 21. dec., 22. dec., 2. jan., og 3. jan. så er det på glasgangen, det foregår. Hvis man alligevel ikke kommer, så bedes I melde det.

Den sidste dag ens barn er der inden juleferien, skal garderoberne tømmes helt. Vi Fritter voksne har et stort juleønske om, at 2024 starter med, at der navn i børnenes tøj.

I ønskes en glædelig jul & godt nytår

Med venlig hilsen

Fritteren

 

Fotos:

Himmelblå

Den fine julestjerne er fra Jalte. I næste uge er det Idas tur til at have buket/blomst/grønt med. 😊

Vi juler derudad. Det er hyggeligt. Vi kan dog godt mærke, at der er en del spænding i luften. Derfor køre alle vi voksne omkring Himmelblå en lidt ”stram”, men kærlig pædagogik pt., hvor vi vil have at alle snakker med små stemmer, ikke løber rundt, er stille i garderoben, når de skal ud og ind m.m. … I må meget gerne snakke om det hjemme også, så alle får gode dage, hvor de ikke er fyldt op af træls larm, men af glæde, kærlighed og gode oplevelser.  Hip Hip…  😊 Det er der heldigvis mest af.

Vi havde en god tur på Møntergården i dag, og det var igen et spændende og meget alsidigt forløb og en flot udstilling. Det er et besøg værd med familien også, hvis I har tid og lyst.

På torsdag har jeg feriedag, Jonna er i klassen sammen med en vikar.

Endnu engang husk julefest tirsdag d. 19/12.

Vi ses.

God weekend fra Mette, Jonna og Lene

Fotos:
Lene Buthler

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right