logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 3 - 2024

Apollo

Apollo var på tur i fredags til det grønne område ved skovsøen, som for tiden er helt oversvømmet. Isen blev testet og den holdt på trods af tøvejr, men nok også fordi det ikke er dybt. Der blev farvelagt isflager, for at iskrystallerne i isen kunne ses tydeligt. Vi sluttede dagen af med at varme os ved et bål på skolen.  Det er der blevet lavet en fin tegning af.

- Gitte

"Ugens info"

Overbygningen har i dag torsdag haft besøg af en rusmiddelkonsulent fra Odense kommune.

I denne udgave bla.:

Apollo på naturskole

Mellemtrinets fællesemne

Nyt fra Lyren

Fotos:

Mellemtrinets fællesemne

Mellemtrinet de kommende tre uger.

Flere af jer vil vide, at overbygningen fra på mandag sætter gang i deres årlige 3 ugers forløb med at skabe en forestilling på tværs af linjefagene. Det er altid en lang og spændende proces, og det har også betydning for mellemtrinet.

Vi er så heldige, at når Anders og Karla går med overbygningen og laver forestilling, rykker Gitte og Steffen til mellemtrinet.  Så Phoenix, Callisto og Lyren får lidt andre skemaer de kommende tre uger. Men rammerne er de samme. Alle børn møder til samme tid, som de plejer, og får fri til samme tid, som de plejer. Alle skal medbringe de samme sager, som de plejer. Lærerne og indholdet bliver i nogle moduler nogle andre og noget andet.

Uge 4 kommer i store træk til at handle om Egypten. Uge 5 er vi i Indien, og uge 6 slutter vi af i Mexico. Det bliver en god blanding af historie, matematik, dansk, billedkunst, geografi m.m., og forskelligt fra klasse til klasse. I får klassernes særlige skemaer på opslagstavlerne i forældreintra.

Vi glæder os til tre uger med samme tema på mellemtrinet.

Fotos:

Lyren

Bemærk at lektier i Gunløgs saga er rykket til om tirsdagen og vil fortsætte i fællesemneugerne. Tjek docendo i tirsdagsskemaet under dansk. ER der problemer med at finde det, ligger opgaven/spørgsmålene til bogen også på teams.

Der er lagt fællesemneskema ud på intra. Det indeholder kun, hvem der står for undervisningen. Den der står øverst, er den, der har ansvar for undervisningen. Nummer to er støtte i timerne. Indholdet bliver afsløret undervejs. Men på skemaet står der, hvilke lande vi arbejder med. Overordnet set arbejder Gitte med NT, Steffen med historie, jeg arbejder med dansk og Malcolm arbejder med engelsk. Således er planen foreløbig. I uge 6 skal det bemærkes, at vi i mine og Marlenes timer arbejder med forberedelse til fastelavnsforberedelser, da Lyren står for årets kåringer til Fastelavn. Vi skal gerne nå at være klar til mandag i uge 9.

I tirsdags kunne jeg afsløre, at vi har fået brev fra Island. Før juleferien sendte vi breve afsted til islændingene, hvor børnene introducerede sig selv og fortalte om, hvordan de fejrede jul. Islændingene fortalte, at de havde været glade for brevene, og var selv i gang med at skrive tilbage til os. Vi meget spændte på at få breve deroppe fra.

Vi har arbejdet med sammensatte ord i den seneste tid, og i onsdags lavede Lyren billed-ord af sammensatte ord. Det skaber fokus på bindebogstaver og måder, hvorpå ord er sat sammen. I morgen fredag læser og skriver vi ordene. Desuden skal Lyren forholde sig til, hvilket emne/måder at arbejde på, i fællesemnet.

I ønskes en god weekend.

Mange hilsner

Mette Rose

 

Fotos:
]

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right