logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 12 - 2024

Orion

Den anden uge i Orion (uge 11), var endnu en dejlig uge. Der blev fuldt hus midt på ugen, da vi var så heldige at få en pige mere i Orion - VELKOMMEN TIL MILLE !!  - nu er vi 13 drenge og 11 piger i Orion, og dermed de 24 børn vi gerne vil være.

Der er en rigtig god stemning, og der bliver leget en masse, det er jo en af de bedste måder at lære hinanden at kende på. Det lyder forsat: Hva´ er det nu, du hedder??  Børnene i mellem, så vi har forsat forskellige navnelege og anden fokus på navne i de aktiviteter, vi laver i klassen. Ellers er overskriften Påske, tegne, fortælle, pynte. Fælles i klassen er vi også begyndt at spille skorsten på tavlen. Finde balancen mellem, at det er spændende, om man vinder, men at man også kan tabe og at det er ok – det er Yes-yes-yes eller Øv-øv-øv og så videre i livet. Man skal aldrig hovere eller drille, hvis man vinder.

Flere og flere bliver længere i fritter og klarer det så fint, med de andre fritter-børn både i hallen og udenfor på legepladsen. Vi har i sidste uge været omkring en 1/3 af Orion-børnene til frittermad.

God weekend Sofie, Laila og Tue - Orion

"Ugens info"

Denne uges fredagsseddel udkommer tidligt grundet redaktørens tidlige påskeferie. I ønskes alle er dejlig påskeferie. På gensyn i uge 14.

I denne udgave bla.:

Nyt fra Orion

Lidt Islandsturs-info i Lyren

Ordstafet i Phoenix engelsk

Eventyr og boganbefalinger i Callisto

Rekordforsøg i overbygningsidræt

Fotos:
Mette Rose

Lyren

Vi kom desværre ikke helt i hus med samtalerne grundet sygdom, men vi får dem afviklet lige efter påske. Datoer er blevet udmeldt til dem, der vedrører. Tilbagemeldinger ønskes, hvis det ikke fungerer.

I torsdag var det meningen, at Emma skulle have været startet op med et besøg i klassen i 2. modul, men grundet mit fravær, var det naturligvis ikke en ramme Emma kunne møde ind i. Til gengæld var det med stor succes at Emma var på besøg i mandags. Vi brugte en lille smule tid på at tale om Emmas situation, men fokuserede mest på at der skulle laves en fællesaktivitet. Det blev til vinkegemme i haven. Vi sluttede timen af med at Emma delte lækker kage ud og fejrede Viggas fødselsdag. Det hele gik så godt, at Emma havde lyst til at blive en time mere end aftalt. Vi er så glade for, at have Emma tilbage, og vi fortsætter med at lave aftaler om Emmas deltagelse fremadrettet. Se billederne herunder fra første time.

Tusind tak for en godt forældremøde. Til dem, der ikke deltog, så kommer referatet til at ligge på forældreintra snarest. Der er følgende vigtige ting at forholde sig til (og læs i øvrigt mødereferatet og senere rejsefolderen):

  • Betalingskort - virker det i Island? Så kan det være et alternativ til at medbringe kontanter - medbring max 500
  • Er der styr på pas og det blå sygesikringsbevis? Det afleveres til Mette Rose senest d. 19./4.
  • Telefoner må medbringes, men har I abonnementer, der inkludere brug i Island? Det er ikke et krav at have en smartphone med og brugen af den administreres undervejs.
  • Værtsgaver blev besluttet skal ligge omkring 100-200 kr. Snak gerne sammen om, hvad der kan gives. Der blev foreslået Hoptemister, pålægschokolade eller noget andet "dansk".

Spørg endelig, hvis der dukker mere op, I kunne blive i tvivl om.

Fra Onsdag er der vikar for mig, da jeg drager tidligt på påskeferie. Jeg har talt med klassen i dag om, hvad de skal lave, og at jeg gerne ser "ordentlig deltagelse" selv om, der er vikar. Vi ses igen i uge 14.

I ønske alle en dejlig påske.

Dbh Mette Rose

Fotos:
Mette Rose

Phoenix

I engelsk har vi lavet ordstafet med navneord og tillægsord, lavet korte sætninger og prøvet at bøje tillægsordene. På fredag er der vikar for mig, da jeg drager på tidlig påskeferie. Der skal de have om påske sammen med Naomi.

I ønske alle er rigtig god påske

Mange hilsner

Mette Rose

Fotos:
Mette Rose]

Callisto

Hu hej – hvor det går. Vi er nærmest ikke kommet tilbage fra vinterferie, før det så er påskeferie. Men vi kan godt bruge den – lige at kunne mærke foråret, puste ud, lade op og forhåbentlig mødes med gode venner og/eller familie.

I Callisto arbejder vi med eventyr, har stiftet bekendtskab med begrebet intertekstualitet, bliver sprogkloge og meget andet. Den sidste måneds tid har vi gjort sådan, at hvert danskmodul begynder med 10 minutters læsning i egen bog. Når nogen har læst deres bog til ende, fortæller de kort om bogen. Titel, hvilken genre, et kort resume og en anbefaling i form af stjerner. Jeg tænker, at det er en måde, hvor Callisto kan inspirere hinanden til at vælge bøger. Og rigtig meget peger på, at boganbefalinger fra andre børn har ret stor effekt på lysten til at læse bøger – også i fritiden.

Og så noget helt andet. Jeg håber virkelig, at I har set eller vil se DR-dokumentaren ”Alene hjemme på nettet”. Vi skal som voksne være ekstra ekstra opmærksomme på, hvad det er vores børn og unge mennesker møder, når de er på nettet. Det er lidt af en gyser, synes jeg, men samtidig vigtigt, så vi kan handle på det. Mon ikke vi skal have det op som tema på et forældremøde i starten af næste skoleår?

Og apropos forældremøder så har vi forældremøde i Callisto tirsdag d.23. april. Det møde vil primært handle om lejrskolen på Bornholm. Allerede nu er nogle af ungerne begyndt at snakke om, hvor længe vi mon skal rejse? Og det er godt, det nu er i tankerne. Jeg håber også, I derhjemme praktiserer sovning også hos andre, så jeres barn erfarer, at det kan nok gå, selvom det kan være med en følelse af usikkerhed.

I ønskes alle en rigtig god påskeferie.

Venlig hilsen

Kirsten

Fotos:

Overbygningsidræt

Som noget nyt vil idrætsholdet én dag inden påske afholde rekorddag. Vi har i denne uge på idrætslinjefaget haft den tidligere omtalte rekordbogsdag. Der blev sat 28 rekorder! Alle kreative idéer kunne bruges. Aia og Alberte fra Capella fik 10 kast til hinanden med en yogabold. Lucas fra Sirius fik balanceret en pind på sin finger i 2 minutter og 23 sekunder. Alfred fra Sirius lå i planke i 2 minutter og 46 sekunder. Emil og Anders fik afleveret en fjerbold til hinanden hele 1136 gange. Vi satser på at genoptage succesen næste inden påske. Her kan I nyde et par billeder fra dagen.

 

Hilsen Søren O

Fotos:
Søren Olin

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right