logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 11 - 2023

Himmelblå

Kære Himmelblå forældre

Så blev Lilleskolen atter beriget med en ny flok forventningsfulde, nysgerrige og glade forårs børn.

Og sikke en dejlig flok de er.

Her i starten er vi allermest optaget af at skabe en tryg og god overgang fra børnehave til forårsSFO for alle børnene.
Vi er i gang med at lære børnene at kende, og vi tager os god tid til at snakke med dem, finde ud af hvad de interesserer sig for, hvad de godt kan lide at lege, og om de har søskende, kæledyr osv.

Børnene er også i gang med at lære hinanden at kende, det sker helt naturligt, når de leger sammen.

Og hold da op hvor er der allerede blevet leget mange forskellige fantastiske lege:

rumraket - mudderkøkken - hvem kommer først - byen sover - far, mor og børn og mange flere. Det er skønt at se.

Vores faste aktiviteter hen over ugen er:

Godmorgen samling - vise/fortælle - den hemmelige ting - sanglege - krea/klippe/klistre - hal-aktiviteter - legevenner og fælleslege.

I mandags fejrede vi Augustas fødselsdag, hun blev 6 år. Stort tillykke Augusta.
Efter at vi havde sunget fødselsdagssang og sendt små og store raketter afsted, fik Augusta 3 flotte gaver fra hendes nye klassekammerater. Og så var det tid til at nyde de lækkerier. hun delte ud.

Alt for denne gang.

I ønskes en god weekend.

De bedste hilsner

Dorthe, Silje og Jonna

"Ugens info"

Der er kun 14 dage til påske. Efter påske vil 8. og 9. klasse få besøg fra hhv. Tyskland og Polen. Det foregår i uge 15 og 16.

I denne udgave bla.:

Nyt fra Forårs-SFO´en

Nyt fra Fritteren

Nyt fra klasser

Lidt om samlinger på Lilleskolen

 

Fotos:
Poul Lendal

Apollo

Vi har det godt i Apollo.  Tak for gode samtaler, vi glæder os også til de sidste på onsdag. Vi danser giraf billeder, og har været i billedkunst. Det har været sjovt, at danse et billede. Spørg børnene hvordan… De næste tirsdage, vil vi bruge billedkunst lokalet i 2. modul.  Vi laver drama, det vil vi også gøre de næste onsdage i 1. modul. Vi har leget ”morder” og vi har leget ”scenen er sat” og mime og spejl lege (spørg igen børnene hvordan). Selvfølgelig  har vi også haft dansk og matematik. I matematik arbejder vi for tiden med flere og færre, og i dansk har vi lige været rundt om eventyr og fabler.

Vi er så småt gået i gang med vores Zoo bøger, alle har valgt, hvilket dyr de vil arbejde med under hele forløbet, og i morgen fredag skal vi have vores første undervisning derude. Husk turrygsæk og godt fodtøj. Det er Heidi og en vikar, der er med i Zoo, da jeg har en feriedag den dag. Som skrevet i besked til jer, er der ændret i Zoo datoer. Næste gang er mandag d. 27./3. og der er vi med både Heidi og jeg.

På onsdag d. 22./3. tager vi i teateret. Vi skal se ”Palle P og Perlen”. Forestillingen er først kl. 11.30, så vi er ikke hjemme før ved 13.30.-13.45. tiden.

Rigtig god weekend.

Bedste hilsner fra Heidi og Lene

Fotos:
Lene Buthler

Venus

Endnu en gang tak for forældremødet. Det er rart at mærke jeres opbakning af vores arbejde – og de processer, der er i gang i Venus. Vi er inde i en god periode, rent stemningsmæssigt, hvor vi kan mærke effekten af de forskellige trivsels-indsatser, som er i gang i klassen. Selvfølgelig er der dage, hvor bølgerne kan gå højt, og hvor mængden af små konflikter, påvirker stemningen og forstyrrer et fælles Venus-flow. Lykkeligvis bliver vores fælles værktøjskasse af strategier, til at håndtere sådanne situationer mere og mere virksom. Børnene gør virkelig deres bedste for at bidrage til ”den gode stemning i Venus”. I kan bidrage ved at samtale med jeres barn, om både det knap så gode, og det gode. Forsøg gerne at komme et lag dybere, hvis I hører om en konflikt, derhjemme. Og så afhjælpes mange konflikter/misforståelser, når børnene er skoleklar hjemmefra – udhvilede, mætte og med styr på penalhus, idrætstøj, biblioteksbøger, læselog mv. Tak for hjælpen.

Forældrehjælpen på lejrturen er nu faldet endelig på plads. Dorthe (Sofus’ mor) deltager alle tre dage. Zenia (Frejs mor) deltager fra onsdag til torsdag. Mark (Rita Bs far) deltager fra torsdag til fredag. På forhånd tak for det. Vi sender snart besked ud, angående transporten til Bittenhus onsdag.

Vi er ved at planlægge en tur til et bowlingcenter, fredag d. 28. april. Der vil være en egenbetaling til denne tur, men mere herom senere. I det hele taget, vil vi bevæge os lidt væk fra skolen i den kommen tid. Nogle gange blot en tur ud i det blå/grønne, andre gange med et mere håndgribeligt mål for øje.

I dansk arbejder vi pt. med et Kina-emne, i danskbøgerne. Børnene er meget optaget af emnet. Vi hører om Mia, der bor i Kina sammen med sin familie, og som chatter med Anton og Anna. Vi skriver kinesiske tegn, og lærer noget om landet Kina. Hvor vildt er det lige, at kinesiske børn går i skole otte timer om dagen? Og skal lærer alt muligt udenad?

I fredags og på fredag arbejder vi med app’en Skriv og læs. En elektronisk udgave af ”fri tekst”, som børnene jo kender. De er meget engagerede i arbejdet på IPads – faktisk væsentlig mere engagerede, end når vi arbejder i bøgerne, for nogens vedkommende. Sådan er vi heldigvis forskellige, så det kan vi lære af. Når historierne er færdige, kan de printes ud, så børnene kan få deres eget fysiske eksemplar.

Rigtig god weekend -Tue og Hasse

Fotos:
Hasse Krüger]

Fritteren

Efter opstarten af den nye Forårs SFO’s klasse, Himmelblå, og afgangen af Phoenix (3. klasse) til mellemtrinnet og klubben, har børnene vænnet sig til de ”nye” rammer og voksne i Fritter tiden.

For en god ordens skyld er fordelingen således – Himmelblå / Apollo er i hovedbygningen fra kl. 13:00 – 15:30, herefter er børnene at finde på glasgangen. Zenit / Venus er på glasgangen hele eftermiddagen.

Reminder til nye og gamle forældre – HUSK lige at finde en voksen på glasgangen og sig farvel – TAK.

Foråret står på spring og dermed også brugen af løbehjul, skateboards, rulleskøjter, sikkerhedsudstyr etc.

Ift. sikkerhedsudstyr så vil vi gerne opfordre til, at der kommer navn i – og det skal kunne opbevares i en pose, der kan være på garderobepladsen. Løbehjul og skateboards skal opbevares udendørs.

På billedet kan I se, hvad vi tænker, hvilket sikkerhedsudstyr, der passer til hvad.

I ønskes alle en rigtig god weekend.

De bedste hilsner

FRITTEREN

 

Fotos:

Lyren

Kære forældre

Tusind tak for et dejligt forældremøde.

Vi arbejder videre i klassen med klassereglerne og selvfølgelig trivsel. Børnene er ved at færdiggøre de enkelte udsagn med tegninger til, som skal hænge i klassen for at minde os om, hvad det er, vi gerne vil have dem til.

I denne uge har vi haft fokus på ord og stavning ved at kigge på morfemer. Desuden har vi haft "færddiggørelsesdag", da vi havde nogle forskellige projekter hængende. Nu hænger der kort over "Den stjålne sten", sådan som børnene forestiller sig, det skulle se ud. Det er også en måde at få struktur på historien på. Vi arbejder fortsat på at bygge kortet i billedkunst.

Vi ønsker jer alle en dejlig weekend.

De bedste hilsner

Marlene og Mette Rose

 

Fotos:

Fotos:

Mellemtrinsamling

Vores trinsamlinger på mellemtrinet har altid en eller anden aktivitet på programmet. For tiden har vi fokus på samarbejdsøvelser. Børnene skulle sidde i en rundkreds og få "fragtet" en bold rundt i rundkredsen. De måtte kun bruge deres ben, og de måtte ikke bruge "pincetten", dvs. at tage bolden mellem benene. Bolden skulle røre alles ben og måtte ikke røre gulvet.

Mange hilsner

Mette Rose

Fotos:
Mette Rose

Samling for alle

Vi har altid en sang fra månedens sanghæfte de tre ugedage, der er fællessamling, hvor hver dag har sin sang, vi synger. Derudover er der forskellige aktiviteter, som bl.a. er Gittes kuffert om onsdagen, der har naturfag som fokus. Fredag kan byde på mange ting. På fodboldtrøjens dag d. 3./3. talte vi hvor mange, der havde set beskeden. Sidste fredag viste Lyren, hvad vi har lavet til mellemtrinsamling i øvelsen "Den Mystiske Ingrediens", som er nogle forskellige stillinger, man skal lave med en makker. I den forbindelse skulle de laves med alles store- og lilleven og 4. og 5. klasses trinmakker. I kan se billeder fra fodboldtrøjens dag og øvelsen "Den Mystiske Ingrediens", hvor det er øvelserne: lejrbål, hønsehus og nudelsuppe med kylling, de laver.

Mange hilsner

Mette Rose

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right