logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 17 - 2024

Ode til Blodbøgen 2.0

Onsdag blev blodbøgens endelige farvel. I den tidlige morgenstund, blev der savet, væltet og lavet flis af den gamle stub. Nu er haven klar til nye tiltag.

I 2015 måtte blodbøgen afgive sin imponerende krone, grundet alderdom og råd i stamme og grene. Dengang sendte vi det stolte træ videre med både ild og en sang – Ode til Blodbøg.

-Hasse

 

Ode til Blodbøg

Mel: Ulvesangen, Tekst: Hasse K (2015)

Mer´end hundred år siden

du plantede tiden

I haven ved den gamle gård

med din grønneste top

du mod himlen for op

i et tempo, vi ej helt forstår-år-år-år

 

//: Frost eller tø-ø

Kæreste Blogbøg

Altid et syn, så smuk, åh ja ://

 

Som et vartegn for skolen

du står der i solen.

Din skygge er koloenorm.

Du er stærk som en okse.

Vi ved, du vil trodse

den hårdeste efterårsstor-or-or-orm

 

//: Hjem for en  gø-øg

Kæreste Blogbøg

Pagt med natur og skolen, ja ://

 

I din nærhed vi leger

Er alt, som det plejer?

De bladløse grene gi´r svar.

Snart din tid vil oprinde.

Det kæreste minde,

er kimen til endnu en star-ar-ar-art

 

//: Du måtte dø-ø

Kæreste Blodbøg

Men du er i os alle, ja ://

"Ugens info"

Sirius får besøg fra Tyskland i dag.

Fredagssedlen udkommer først igen d. 16. maj, da redaktøren er i Island og derefter er der Kr. himmelfartsferie. På gensyn om 3 uger.

I denne udgave bla.:

Et endeligt farvel til Blodbøgen.

Himmelblås overnatning

Apollo på naturskole

Nyt fra Venus

Capella og urbanisering

Forårskoncerten

Islandsforberedelser i Lyren.

Fotos:
Hasse, Krüger, Mette Rose, Gitte Grønlund

Fotos:

Himmelblå

Vi har haft en helt fantastisk overnatning, det har været nogen sådan seje, glade og dygtige børn. Hvor er de gode til at hjælpe hinanden og drage omsorg. Det er den roligste overnatning jeg har haft på Lilleskolen de sidste 20 år. 😊 Alle faldt i søvn og blev hele natt, det er så skønt, for så er det mere trygt, at tage til Lohals sammen. Se alle de fine billeder fra døgnet.

På fredag d. 3/5. skal vi igen i Zoo og have undervisning. Så husk turrygsæk og godt fortøj. Vi drager derud igen fredag d. 17/5. Der skal der selvfølgelig også turrygsæk og godt fortøj med.

Tak for endnu en omgang samtaler i tirsdags, nu ser vi frem til de sidst på onsdag.

Kirsten, som er læsevejleder, vil teste børnene i bogstavekendskab i den næste tid. I for nærmere besked, hvis der er noget, I skal vide eller gøre.

Vi starter bibliotek op i næste uge. Børnene får en biblioteksmappe med hjem med en bog i . I skal læse i denne bog med børnene. De skal læse den højt for jer mindst 2 gange. De kan ikke låne en ny, før den gamle er afleveret, og vi krydser af. Da bøgerne er temmelig dyre. Det bliver spændene at komme i gang med det. Vi regner med, det bliver tirsdag, vi holder bibliotek, hvis vi ændre dag, får I besked.

Nu har alle haft ugens buket med. Tak for de 2 fine, der var billeder af på fredagssedlen i sidste uge. De var fra Ali og Alfred.

Vi kan mærke, at børnene har syntes, det har været dejlig og sjov og måske også lærerigt, at have buket med. Der er jo ikke 24 uger tilbage, så i de kommende uger, indtil sommer ferien, må alle tage buket med, de uger de har lyst, og hvis ikke man har lyst, kan man også bare lade være. 😊

Rigtig god weekend

Mange hilsner fra Jonna og Lene

Fotos:
Lene Buthler]

Apollo

Apollo har haft naturskole de to foregående fredage. To dejlige dage, hvor den ene stod på forårsblomster og deres rødder. Vi var en tur i skoven, hvor vi kiggede nærmere på bl.a. anemoner. Der blev gravet, undersøgt rødder med lup, leget og spist madpakker - SÅ dejlig en dag 🤩

Sidste fredag stod også i blomsternes tegn. Vi lavede “plantepotter” af aviser og børnene såede Sparaxis (Harlekinblomst) og Kornblomst. Håber alle har fået deres potter med hjem, og spændende hvad der mon kommer op af jorden 🌱🤞

Børnene arbejder rigtig godt i Molevitten og er i gang med at øve sig i at arbejde sammen, både 2 og 2 og også i større grupper. Det er de virkelig gode til, og de har så mange gode ideer til det gode samarbejde. I tirsdags sagde de følgende om det gode samarbejde:

  • Man skal gøre det som alle er blevet enige om.
  • Respektere hinanden.
  • Man skal komme med tips og ideer.
  • Søde til at vente på hinanden.
  • Hjælpe hinanden.
  • Alle skal forstå opgaven vi skal lave.
  • Lytte til hinanden.
  • Hjælpe den der har det svært.
  • Man skal hjælpe hvis man får lov.

Der er flere børn, der er blevet meget sikre i deres læsning, så fortsæt det gode arbejde med gentaget læsning i læsebøgerne derhjemme.

Kalenderen melder slut april, men vejret er noget vådt og koldt ☔🥶
Flere af skiftetøjskasserne trænger til en opdatering, så tjek dem gerne igennem.

HUSK forældremøde i Apollo tirsdag d. 7. maj kl. 17-19.

Mange hilsner
Katrine og Pernille

Fotos:

Venus

Siden seneste fredagsseddelindlæg fra mig, er der sket en hel del spændende ting i Venus. Vi er faldet godt til i de nye lokaler på mellemtrinet, og det lader til at Venus-børnene trives i klubben. Jeg synes, vi havde et godt forældremøde, om det digitale liv. Tak igen for jeres fremmøde og aktive deltagelse.

I dansktimerne er vi begyndt på et omfattende Ole Lund Kirkegaard-emne, der kommer til at strække sig næsten helt hen til sommerferien. Børnene skal bl.a. stifte bekendtskab med Cooperative Learning (CL) – en særlig måde at samarbejde på, som bliver flittigt benyttet på mellemtrinet i flere forskellige fag. Venus er blevet inddelt i seks 4-mandsgrupper, såkaldte CL-bands, som skal samarbejde på forskellige måder i løbet af forløbet. Vi skal også undersøge eventuelle forskelle mellem en roman, en filmatisering og en animationsfilm. Det bliver nok Gummi Tarzan.

Hen mod sommerferien vil teaterstykket, som Venus øver i dramatimerne, sprede sig til nogle dansktimer og også musiktimer. Børnene er meget optaget af dette. Husk! at vi inviterer til teaterforestilling og fællesspisning torsdag d. 13. juni.

I sidste uge havde vi besøg af vores pennevenner fra Ryslinge Friskole. Det var en god og rørende oplevelse. Både Venus og Ryslingebørnene mødte hinanden med god energi og respekt; og ikke mindst nysgerrighed. Der var mange spændinger, der blev forløst den dag. Besøget startede med en walk’n’talk, hvor Venus viste deres venner rundt på skolen. Derefter legede vi ”Frugtsalat” i hallen, inden der var frikvarter. Ryslingebørnene var også med til samling, inden vi sluttede af med fælles stor madpakke, hvor der bl.a. blev udvekslet Roblox-navne, så mon ikke nogen af venskaberne er udvidet til cyberspace…? Vi tager på genbesøg i Ryslinge fredag d. 14. juni.

Ellers er der gået lejrtur i den. Venusbørnene har i dag fået lejrfolderen med hjem, som I kan orientere jer i. Er der spørgsmål, må I endelig kontakte mig. Eneste mangel i folderen er, at der også må medbringes små spil (Uno, 4 på stribe mv.), primært til underholdning på togturen. Bemærk at børnene selv skal kunne slæbe deres bagage.

I billedkunst arbejder Venus med både keramik og huse. I kan se nogle billeder fra processen her, samt billeder fra Ryslingebesøget.

God weekend -Hasse

Fotos:
Hasse Krüger

Capella

Capella ved efterhånden meget om demografi og urbanisering. Al denne viden skal sættes sammen til en planche. Og som Marius sagde: nej hvor er det fedt at lave planche. Og det kan forhåbentlig også ses af de billeder, hvor klassen er fordybet.

De gør sig klar til københavnerturen i uge 20.

- Gitte

Fotos:

Musikskolens forårskoncert

Torsdag i sidste uge, løb Lilleskolens musikskoles traditionsrige forårskoncert af stablen. Som altid var der spændte musikbørn på scenen, stolte forældre mv blandt det talrige publikum, og kø ved kagecafeen.

Det var en stor oplevelse for de optrædende – og det var en stor oplevelse for publikum. Meget rørende eftermiddag i Hallen.

Tak for sang og spil. Tak for opbakningen.

-Hasse

Fotos:

Lyren

Så er den ved at nærme sig med hastige skridt - den der Islandstur. I dag fik Lyren billeder af deres værter vedhæftet, hvilken fritidsaktivitet, de går til. Det er nogle gange både godt og skidt at være "forberedt" på den måde. For hvad fortæller det egentligt? Den bedste måde at være forberedt på at møde sin vært er vel mest, at være åben for, hvad der kommer og ikke dømme ud fra et billede og meget lidt info. Havde mere information været godt? Måske? Men det har vi ikke kunnet få. Så det kan være godt at være forberedt på, at være nysgerrig på dette menneskes liv og hverdag. Nu ved de kun ganske lidt, så der er masser at finde ud af. Jeg har snakket kort med dem i dag om, det at være gæst og at møde deres vært netop går ud på. De skal "samle" sammen på, hvad der gør, at man er en god vært og en god gæst. De kommer jo selv til at stå i både samme og modsatte situation, når de kommer i overbygningen. Vi skal jo ikke lægge skjul på, at lige bortset fra 7. klasse, så er rejser og udveksling en stor del af deres overbygningsoplevelse, og det bliver I forældre jo også. Islandsrejsen er med til at forberede dem på det. Så nu får de sig nogle erfaringer, der ruster dem til en senere opgave.

Jeg præsenterede i øvrigt Lyren for så´n en lille bamse, jeg har, som jeg tager med. Jeg spurgte dem, om de har lyst til at tage en bamse med, så min ikke er helt alene. Nogle gange kan det jo være en god ting at have med for at dulme hjemveen, og vi bliver aldrig for gamle til bamser 😉 Jeg har forresten andre små bamser med, som man kan låne, skulle man nu glemme det 😉 I dag har de også skrevet om, hvad der skal til, for at de får en god tur. Der er mange behov at tage "hensyn til" - også modsatrettede. Nogen lader op ved at være sammen med andre og nogen lader op ved at trække sig. Der er jo ikke behov, der er forkerte - kunsten er, at lære at varetage egne behov samtidig med, at man tager hensyn til andre. Vi øver på hele turen, hvordan man siger til og siger fra og håndtere diverse følelser, der måtte dukke op.

Vi glæder os bare helt vildt. De sidste forberedelser i logbogen kommer på plads i morgen fredag. Husk at få den med i kufferten. Desuden skal I huske at pakke saks og limstift i penalhuset!! Der er også en del spørgsmål om, hvad de må tage med i kufferten, fx krøllejern og hæklenål. Det er en god idé at pakke det alt sammen i kufferten undtagen elektronik. Det skal pakkes i turtasken, fx powerbank, telefon og ipods (el.lign). Det er en god idé at have det i en samlepose/fx en stor ziplock bag, så det hele kan tages op af turtasken af én omgang. Som tidligere nævnt og som vi mange gange har snakket om i klassen, er væsker ikke noget, de må have med ombord på flyet i turtasken. Vi tømmer drikkedunkene, inden vi går igennem security, men lad yndlingshåndcremen, parfume/deo og læbepomade blive i kufferten. Det er så ærgerligt at blive bedt om at smide det ud - og der er ingen "kære mor".

Der er et par stykker, der skal noget fredag og derfor ikke er i skole. Hvad I ikke får med fra den dag, følger vi op på undervejs på turen - eller når vi kommer hjem.

Vi ses på mandag kl. 8.45 på Odense banegård ved Biografen som vi plejer, når vi skal på tur.

 

På glædeligt og spændt gensyn

De bedste hilsner

Mette Rose

 

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right