logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 38 - 2024

Indsamling til Klodzko

I næste uge skulle Sirius have været nede og besøge vores polske venner i Klodzko. Turen er desværre blevet aflyst pga. massiv regn i hele regionen som har forårsaget at byen er blevet oversvømmet hen over weekenden. Den polske skole ”Szkoła Społeczna” som vi har haft et tæt samarbejde med i mere end 25 år, står nu overfor en økonomisk krise, som de ikke selv kan klare. Eleverne og lærerne startede dette skoleår i starten af september og har nu ikke længere en skole, de kan bruge til undervisning. Skolen skal renoveres totalt, og der er ikke særlig økonomisk støtte til skolen.

Vi som skole forsøger derfor at hjælpe ved at sprede ordet samt vise, hvor det er muligt at donere penge til dette formål.

Mere info kan læses på dette link: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7241687422504247297/

Det er muligt at donere penge direkte til den polske skole på dette link:

https://pomagam.pl/en/zss_klodzko

Vores tanker går til vores polske venner samt de mange familier som har måtte forlade deres hjem og mistet alt, hvad de ejer i denne frygtelige situation. Vi håber at vi kan hjælpe dem med at genopbygge deres skole.

Del meget gerne budskabet. Hver en krone tæller.

Mange hilsner

Mille og Søren

"Ugens info"

Vi ønsker alle en rigtig god weekend

Fra alle os på Lilleskolen

I denne udgave bla.:

Nødråb fra Klodzko

Wolfsbrug er indtaget af Capella

Åbent hus på Lilleskolen

Populær opskrift fra Grøn uge.

Fotos:

Capella i Wolfsburg

Så har vi været i wolfsburg i 2 dejlige dage. Den første aften var for nogen lidt nervepirrende, så dagen derpå blev nemmere med værksteder og lege på skolen som icebrakers. Så tog de hjem til familierne, hvor Capella er super gæster. De fortæller her på 2.dagen, at det slet ikke er så akavet længere. De fortæller glade at kommunikationen går godt, og at deres værter taler fint engelsk, når de er alene.

Idag efter en gåtur igennem skoven til VWfabrikken og en tur forbi massevis af robotter i den 6 km2 store fabrik med en 100 km lang produktionslinje, skal vi lige runde et kunstmuseum inden vi igen skal hjem igen til familierne. Det er fedt at se, hvordan de vokser og falder til ro i besøget.

 

Capella fortæller massevis af oplevelser. Et pindsvin, der krydser en vej. Otte heste, der skal i stald. En dragebåd, der skal padles. Snobrød, der skal bages.

De 33 flinke tyskere gør alt for, at vi kan have det godt. Vi har to sløje elever, som er ved at være klar igen til de næste dage efter, de har været en dag i sengen.

I morgen skal vi på en lang bustur. Vi skal se 300.000 år gamle spyd og knogler på et museum Paläon, to forskellige grænseovergange: Marienborg og Hötensleben, og vi runder også lige et kæmpe ar i naturen efter tyskerne har gravet en masse brunkul. Det bliver den sidste skoledag.

I weekenden tager vi til Harzen, inden vi drager mod Berlin mandag.

Håber billederne giver lidt indtryk af turen

Steffen og Gitte

 

Fotos:
Gitte Grønlund

Åbent hus

I lørdags havde vi åbent hus på Lilleskolen. Det var velbesøgt og der var en rigtig god stemning på hele skolen. Der er allerede fuldt hus med 30 opskrevne børn, men man kan stadig nå at blive skrevet på venteliste frem til i morgen fredag d. 20. september.

De bedste hilsner

Fra alle os på lilleskolen

Fotos:
Klaus Wiinberg Andersen

Grøn uge

Vi er i gang med vores Grøn uge på mellemtrinet og stemningen er høj og vejret fantastisk. I næste uge skriver vi om alle hold og oplevelser, men her får I lige en opskrift, som er efterspurgt fra "kød-holdet":

Andewok på trangia (1 portion) 

Ingredienser 

  • 2 spsk olie
  • 1 fed hvidløg (finthakkede) 
  • 100 gr andebryst (skåret i mundrette stykker) 
  • 1 lille gulerod (skrællet og revet groft) 
  • 1 lille rødløg (skrællet og skåret i små tern) 
  • 1-2 forårsløg (skåret i tynde ringe) 
  •  1 peberfrugter (skåret i små tern) 

Desuden 

Salt og peber til smag 

1 spiseske Hoisin (eller efter smag)

1 spiseske soysauce (eller efter smag)

Evt. chiliflager 

 Portionens størrelse tæller som 1 voksenportion - så gang med det antal personer, retten skal laves til. 

Der kan anvendes kylling i stedet for and, og der kan koges pasta eller fx risnudler til.

Fremgangsmåde:

Svits kødet i olien. 

Kom grøntsager i og rør godt.

Tilføj evt. lidt vand samt Hoisin og soysauce (efter smag)

Rør jævnligt rundt. Grøntsagerne må gerne være al dente og kødet rosastegt.

Kogetid 5-10 min. Smag til med salt og peber – evt. chiliflager 

Velbekomme

Mange hilsner

Mette Rose

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:

No ACF gallery field data found
Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right