logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 13 - 2023

Himmelblå

Tænk engang så er det allerede en måned siden, at Himmelblå børnene trådte ind af døren og blev en del af skolens fællesskab. Hvor tiden dog flyver afsted. Det er så dejligt at se, hvordan børnene efterhånden føler sig hjemme på skolen og leger med hinanden.
Måske har I derhjemme hørt om noget, vi kalder legevenner? Det går ud på, at jeg sætter børnene sammen i tomandsgrupper, som så skal lege sammen i 20-30 minutter. Legevenner øger børnenes kendskab til hinanden og er med til at bygge et godt sammenhold op i klassen.

Torsdag skal vi i gang med at bygge noget af papkasser. Pap er et fantastisk materiale at bygge og lege med. Hvad mon vi finder på? Et hus? En racerbane? En bil eller noget helt andet?

På fredag, som er sidste dag inden påskeferien, holder vi hyggedag. Vi bager boller, går i haven og ser om påskeharen har været forbi og lagt æg til børnene. Og så skal vi også fejre Arthurs 6 års fødselsdag. Tillykke Arthur.

Fredag skal børnene have deres karsehaver med hjem, vi håber, at de vil pynte i vindueskarmen eller på påskebordet.

Efter påske skal vi i gang med en ugentlig maddag og en ugentlig turdag - meget mere om det senere.

Børnene har nu BÅDE en postmappe (den røde) og en opgave mappe. Husk at kigge i postmappen dagligt, da der kan være fødselsdags invitationer, sedler fra os mm.

Alt for denne gang.

Vi ønsker jer alle en dejlig påske.

Mange hilsner

Dorte, Silje og Jonna

"Ugens info"

Vi ønsker jer alle en rigtigt dejlig påske.

Fra alle os på Lilleskolen

I denne udgave bla.:

Nyt fra forårs-SFO´en

Mellemtrinets trindage i "De kloge hænders" tegn.

Overbygningens fagdage med fordybelse.

Fotos:
Jonna Lassen

Fritteren

Den lille rokade i fritteren, med Zenit i Store-fritter og Himmelblå i Lille-fritter, er nu blevet en tryg hverdag og begge klasser er faldet godt til. I Lille-fritter er der på det sidste lavet masser af påskepynt i form af påskeæg, påskekyllinger, gækkebreve m.m.

I Store-fritter er der også lavet påskeæg og kranse. Derudover har de også lavet perleplader til den helt store guldmedalje. I denne uge har børnene også leget med elastikker, mønstre og geometriske figurer. Ydermere er der nu kommet en ønskeseddel op under aktivitetskalenderen, hvor børnene kan komme med forslag/ønsker til aktiviteter i Store-fritter.

Fritteren glæder sig til, der forhåbentligt snart kommer lidt mere stabilt forårsvejr, så vi kan komme lidt mere ud i haven med ungerne. Hvis nogle ligger inde med havespil, legetøj til sandkassen eller lignende, som ikke længere bruges, vil vi meget gerne tage imod dette.

Vi ønsker alle en god påskeferie.

Fra alle os i Fritteren

Fotos:
Heidi Bossen

Mellemtrinet

Mellemtrinet har brugt deres mange kloge hænder til at bygge plantekasser og male planteskilte, snitte urter og koge bålmad samt arbejde med stoftryk og flette snore. Herlige dage med god energi, god stemning og måske er nye bekendtskaber på tværs af klasserne opstået?!
Rigtig god påske til alle.

Fra alle os på mellemtrinet

 

Fotos:
Anders Lindø, Marlene Kruse og Mette Rose]

Overbygningen

Fagdage i Overbygningen

Tirsdag, onsdag, torsdag i denne uge har vi som bekendt haft fagdage i Overbygningen, og det har betydet god tid til faglig fordybelse i alle tre klasser.

I Sirius stod den ene fagdag i heltenes tegn. Eleverne skulle finde ud af, hvem deres personlige helte var og herefter lave en kunstposter med deres udvalgte helt eller skrive en sang om deres helt(e). Det kom der en masse flotte posters ud af og ikke mindst en dejlig sang, som varmer et lærerhjerte.

Gaia brugte den ene af fagdagene på at fordybe sig i historie. De var på museet Tidens Samling og fik en rundvisning i de iscenesatte stuer fra 1900-1980´erne. Herefter kunne de gå på opdagelse blandt alt det fede 70´er-tøj i særudstillingen Ung i 1970´erne – og det bedste var nok, at man til sidst helt selv kunne få lov at iklæde sig tøj fra de forskellige årtier. Tilbage på skolen lavede Gaia efterfølgende små podcasts om forskellen på at være ung i dag og i 1970´erne.

Vega har ligeledes været produktive. Hele deres onsdag stod på anvendt matematik, hvor de på baggrund af billeder og opmålinger af deres egne køkkener hjemme skulle lave miniaturemodeller af køkkener. Der blev klippet, klistret, målt og regnet i målestoksforhold 1:10, og flere fra Vega konstaterede, at det var fedt med anvendt og kreativ matematik.

I naturfag har både Sirius og Gaia fået praktisk erfaring med densitet, da de lavede kulørte drinks - selvfølgelig alkoholfrie. Derudover er der blevet lavet gækkebreve på tysk, kortfilm i dansk og meget mere. Alt i alt nogle gode og alsidige fagdage med Sirius, Gaia og Vega. Tak for dem!

Vi ønsker jer alle en rigtig god påske.

Mange hilsner fra Overbygningslærerne

 

Sirius´ sang om helte:

(Mel.: Sunny)

Søren, du´ en dejlig idrætslærer
Søren, når du løber rundt, ka´ jeg lov´ dig for at du slayer
For det går op og ned, fra sid´ til sid´,
når du løber rundt i ring
Søren, du er sej! Vi elsker dig.

Mai, sorry at jeg pjækked´ fra samfundsfag
Mai, jeg syn´s altså bar´ du sku´ slappe af
Ta´ på feriecruise med hele din fam
Men inden da: Giv os 12 i vores band!
Mai, du er sej! Vi elsker dig.

Mille, du smiler altid når vi har time
Mille, når du synger ka´ vi li´ de´
Vi ka´ ik´ li´ Kolorit – det er noget skidt
Og tysk det lyder lidt for jysk
Mille, du er sej! Vi elsker dig.

Fotos:

Zenit

Små gartnere i Zenit sætter løg og kartofler på naturskolen
- Gitte
Fotos:
Gitte Grønlund

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right