Hver klasse starter dagen i eget lokale. Hvem mon er klædt ud som hvem i år…?
Ca. kl. 9.30 trommes der til tøndeslagning i Haven.
Vi slutter dagen af med fælles dans, sange og kåringer i Hallen og lækre fastelavnsboller i klasserne.
Vi glæder os til en festlig og udklædt dag i fællesskabets tegn.
Vh -DraMus
I dag torsdag er der fritterafslutning for Zenit. Vi ønsker dem alle en dejlig afslutning. Lige om hjørnet d. 1. marts venter dem opstart i klubben, og lokalerokade for indskolingen for at gøre plads til de nye forårs-børn.
Fastalavnsinfo
Himmeltræets tilblivelse
Apollo finder nye ord
Alt om Mellemtrinnets fællesemne i uge 4-6.
Callisto forbereder fastelavnskåringer
En september dag drog himmelblå på naturskole. Målet var at finde regnorme, putte dem i glas og sætte dem helt mørkt. Så når man kiggede til dem, kunne man se ormenes gange.
Det kunne man, men man kunne også se en lille spire, der kæmpede sig op igennem mørket. Bleg og lidt ranglet, det manglende lys, gjorde det ikke let. Et par måneder efter, skulle ormene slippes ud. Den ranglede plante stod stadig, bleg, men stærk. Den kom fra et agern og vi blev enige om, at den skulle have en chance. En chance til at vokse sig stor og stærk. I januar var det ikke længere bare en bleg lille plante, men et begyndende egetræ. Vi plantede den om og har sammen, døbt det Himmeltræet. Når det bliver lidt varmere, vil vi plante det ud udenfor.
Vi har snakket om, at det bliver spændende at følge og gad vide om himmeltræet, vil være højere end himmelblå børnene, når de engang er færdige i niende klasse. Det kæmper i hvert fald for at vise sit værd, ligesom vi gør hver eneste dag i Himmelblå.
Hilsen Himmelblå og Laila
Nu er flytningen veloverstået. Apollo har været så utrolig gode til at flytte. Det er altså vildt fedt at have en klasse, som er vilde med at ordne og gøre rent.
I den nye klasse er der blevet plads til et par ekstra læsehjørner, det er blevet super hyggeligt.
I dansk er vi i fuld gang med sprogstrategier. Vi taler om navneord, udsagnsord og tillægsord. Hvad er de, og hvad gør de ved en sætning. Og hov? Hvad er det nu lige en sætning er? Og hvorfor er der punktum i slutningen af den? Hvad med spørgsmålstegn? Og udråbstegn! Hvad gør det, når vi læser højt? Dette må I meget gerne også tale om, når I læser hjemme.
Det sidste nye tegn, er gåseøjne. Børnene er ved at lære, at når de møder dem i deres læsning, starter en replik. Led gerne efter gåseøjne i læsebogen og biblioteksbøgerne og læs replikkerne op med sjove stemmer, eller et overdrevet humør.
Vi har fokus på ordforråd og har været på biblioteket og lede efter ord, vi ikke kender i alle bøgerne. Der kom vi voksne da i den grad også på arbejde, da et par af børnene fandt ordet preskommandant.
Børnene er også i gang med at lære at bruge bogkort. Bogkortene er et lille bogmærke, hvor børnene kan skrive titler på bøger, de har læst. Når børnene er færdige med læsebogssystemet, bruger de bogkortet som bogmærke i biblioteksbøgerne og når de har læst 10 bøger, bliver bogkortet hængt op i klassen. Så ser vi, hvor mange bøger Apollo når at læse i indskolingen.
Husk fastelavn den 27/2. Jeg glæder mig til at se de fine kostumer
På billederne kan I se læsestrategierne og lidt af indretningen af det nye klasselokale.
Hilsen Katrine
Tre uger er gået.. løbet, ja faktisk er mellemtrinnets tre uger før vinterferien fløjet afsted. Alle skulle nemlig opleve nogle ganske særlige uger. Eleverne kom på 3 hold, som skulle rejse gennem tid og rum. Ugerne fik titlen "Tidsrejsen" og med ét var der vendt op og ned i det almindelige skoleskema. Hele flokken skulle på en rejse og rystes godt og grundigt sammen. Opskriften var hold bestående af lige mængder elever fra Venus, Phoenix og Callisto, alle svoret til hemmelighed. De tre værksteder holdene besøgte, skulle nemlig være en overraskelse for alle. Vores mål var tofoldigt. Et var at få eleverne til at undersøge sig selv i undervisning, som normalt ikke står på skoleskemaet. Rollespil, bevægelse, madkundskab og meget mere var i spil. Vores andet mål var at stå tilbage, med oplevelsen af at alle mellemtrinsbørn var kommet hinanden nærmere. Da vi var færdige kunne vi ikke få armene ned igen. Vi havde fået, hvad vi havde sat os for og meget mere til. Eleverne har brilleret med deres kreativitet. De har leget med på vores tossede ideer. De har taget sig af hinanden. Ja, en elev sagde endda, med sit flotteste jysk, følgende; "Det var faktisk helt godt". Større ros kan vi vist ikke få, og vi kan kun stemme i. "Det var faktisk helt godt!!"
De bedste hilsner
Fra alle os voksne på fællesemne-mellemtrinnet
Når holdene var hos os, var de delt i to.
Hos Malcolm har de arbejdet med historierne bag forskellige gamle vikingelege og afprøvet dem, dog med et moderne tvist, både i klassen og udenfor. Så har Eleverne prøvet kræfterne med det seneste ”hotte” spil fra USA, som hedder Cornhole.
I grupper dannet på tværs af mellemtrinnets årgange har eleverne lærte hinanden bedre at kende og dystet mod hinanden i forskellige discipliner og vundet point til deres hold. Alt i alt et sjovt forløb med historie og bevægelse.
Hos Mette har de samarbejdet i tringrupper om at tilegne sig viden om, hvordan arbejdsfordelingen var i "gamle" dage, de selvforsynende husholdninger, bevægelsen fra land til by og hvordan det har påvirket måden at lave og opbevare mad på frem til i dag, bl.a. med køleskabets entré på markedet og udearbejdende voksne.
De har været i køkkenet og kærnet smør, bagt boller og lavet hjemmelavet marmelade, ud fra opskrifter fundet i en meget gammel udgave af "Frk. Jensens kogebog". Det alt sammen indgik som en del af det at forstå, hvor meget arbejde, der faktisk ligger i at være "selvforsynende". Det hele er også blevet perspektiveret til nutidens konsumerisme, og overproduktion samt snakke om at undgå madspild m.m. mens de smagte på den hjemmelavede mad. Alle hold har desværre ikke nået at være i køkkenet pga. sygefravær, men alle hold har haft mulighed for at smage på de hjemmelavede godter.
Hver onsdag tog vi desuden alle sammen på tur til Tid-museet med fokus på "Børnenes gård", hvor de kunne lege som i gamle dage og gå på opdagelse i en snedkerlejlighed, hvor der ingen køleskab, håndvask, toilet eller radiatorer var. Meget spændende og børnene har givet udtryk for, at de syntes. det var sjovt.
De bedste hilsner
Malcolm og Mette Rose
Vel tilbage fra vinterferie OG tre ugers fællesemne på Mellemtrinnet, er vi nu i fuld sving med alt muligt forskelligt skolearbejde. Vi er desværre ikke fuldtallige, influenzaen hærger stadig, en brækket arm giver bøvl og det ene med det andet. Men lige pludselig er vi der – og det bliver dejligt.
Til drama har vi nu for alvor taget fat i manuskriptskrivning til Callistos forestilling. Seks piger har meldt sig til den del, og de er nu i gang. I dag var de ved vældig godt mod, det er et godt udgangspunkt. I løbet af weekenden læser jeg deres manuskript igennem, og så får de mere at arbejde med i næste uge.
Vi forbereder også fastelavnsfesten, som vi skal holde på torsdag. Og som det plejer at være, er det sjette klasse, som står for årets nomineringer og kåringer. Til det skal der laves nogle præmier, og det tager de andre – altså dem, der ikke er i skrivegruppe – sig af. Så der sker lidt forskelligt alt efter hvilken opgave, man har.
Og så er vi Callisto også i gang med de indledende forberedelser til rejsen til Færøerne. I engelsk har klassen søgt forskellige oplysninger om øgruppen. Hvor mange mennesker bor der? Hvad er øerne kendt for? Hvilket sprog taler de på Færøerne og andet vigtigt. Dette arbejde leder hen imod, at ungerne skal lave nogle korte præsentationer at det, de har fundet frem til. På den måde bliver vi – ved fælles hjælp og indsats – klogere.
Som jeg skrev til jer, da vi skulle i gang efter vinterferien, vil der fremover ikke være den samme forudsigelighed i forhold til lektier i dansk, som der har været indtil nu. Og første gang var allerede i denne uge med en novelle, vi startede op på mandag, og den skulle læses færdig til dagen efter. 98 procent havde husket det og gjort det – det var en kæmpe fornøjelse, og et dejligt grundlag at kunne arbejde videre fra i dansktimerne tirsdag. Så en forandring er altid lidt svær, men opstarten på det nye var virkelig en succes.
I dansktimerne veksler vi mellem grammatik/stavearbejde og læsning. Vi fortsætter med kapitlet ”Det onde, det grumme og det grusomme” i d`dansk bogen. Og som lidt opvarmning til dagen, laver vi nu ”tungebrækkere”, som det så indbydende kaldes. ”Fem flade flødeboller på et fladt flødebollefad” og ”Ibsens gipsgebis gisper bistert” og den sidste af slagsen ”Han plukker frisk frugt med en brugt frugtplukker”. Prøv dem hjemme – det er både sjovt og sprogudviklende.
I ønskes alle en rigtig god weekend.
Venlig hilsen
Kirsten