logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 36 - 2023

Åbent hus

Kære forældre

 

Husk, at der er Åbent hus på lørdag d. 9. september 10.00-13.00 for indskrivning af kommende elever til ForårsSFO (søskende skal også indskrives inden d. 15. september 2023)

 

 

Mange hilsner

Klaus

"Ugens info"

I denne udgave bla.:

Himmelblå på tur m.m.

Apollo i billedkunst

Venus spiller Hockey

Fritternyt

Grøn uge på mellemtrinet

Callisto

Capella i Millinge

Fotos:
Klaus Wiinberg Andersen

Himmelblå

Tak for et godt forældremøde i går. Dejligt at I møder så talstærkt op. Der kommer et referat senere. Her er der en lille fredagsseddel fra mig.  I fredags, var vores store venner igen på besøg, de skulle tage billeder af deres lille ven, da de vil lave et flot klassebillede til os i deres billedkunsttimer. Vi havde god tur i teateret. Der var dog en mand i bussen, som nogen blev lidt bange for. Det snakker vi om i dag torsdag. Vi havde også en god tur tirsdag, op på det grønne område, hvor vi så de store spille skolefodbold og heppede flittigt på dem. Så sagt på møde, har vi lavet legegrupper, som vi vil holde fast i de næste par mandag og torsdag i 2. modul. Valter havde en flot lyng plante med i sidste uge, så vi fik en god snak om heden, lyng og hugorme…. I næste uge er det Vilfred, der skal have ugens buket med.

Rigtig god weekend.

Mange hilsner fra Mette, Jonna og Lene

Fotos:
Lene Buthler

Apollo

Apollo i billedkunst

Så er vi rigtig startet op i Apollo og til dette indebærer jo også billedkunst. Apollo har været helt vildt gode til at tage imod de nye indtryk, regler og nye måder at have time på. Den første tid er blevet brugt på at lære, hvordan man er i et faglokale, og hvad man skal huske hver eneste gang. Vi har indtil nu tegnet med lyse farver på sort papir, tegnet fritegninger, lavet skraveringsbilleder og nu gået i gang med iagttagelsestegninger af frugter. Apollo har en billedkunstmappe i deres kasse med alle deres kunstværker, det er vigtigt, at det forbliver deri indtil de får besked på, at de må tage det med hjem. Det er tydeligt, at Apollo elsker billedkunst og være kreative. Jeg glæder mig til hver eneste time i billedkunst med Apollo!

Som lille reminder er det også her vigtigt at deres penalhuse er med og opdateret hjemmefra.

De bedste hilsner fra Heidi

Fotos:
Heidi Bossen]

Venus

SÅ blev det endelig tid til en hilsen fra Venus.

Vi er kommet rigtig godt fra start, her i tredje klasse. Det er tydeligt at mærke, at børnene er blevet de helt ældste i indskolingen, med alt hvad det indebære af ansvar og privilegier. Mere om det på forældremødet, som vi jo afholder på onsdag d. 13. september kl. 17-19. Der er tilmelding og kort info på intra.

Samme dag, altså 13. september, skal vi på tur hele formiddagen. Vi tager afsted sammen med Zenit. Vi skal ind til Flakhaven og deltage i ”Flakhaven synger – igen”. Et fællessangs-arrangement, som FynMus står bag. Flakhaven fyldes med skolebørn fra hele Odense, og så spiller orkesteret ”Anders Møller og min skøre familie” op til fællessang. I kan øve jer på repertoiret via dette link: https://lydhor.dk/flakhavensynger2023/ Børnene kan godt lade skoletasken blive hjemme, den dag. Husk madpakke, drikkedunk og tøj, der passer til vejrudsigten.

I fredags var Venus jo til hockey-stævne på det grønne område. Venus var delt i tre hold, der på skift spillede imod hinanden, og hold fra Hjalleseskolens tredje årgang. Det var en rigtig sjov oplevelse, og Venus udviste total god stil, både mht. fairplay, sportsånd og engagement. Og det er altså gode tegn, når vi sådan kan tage ud i verden og så mærke, at fællesskabet og omsorgen for hinanden trives.

I dansktimerne er vi i gang med vores nye opgavebog – Stavevejen, og så er børnene meget optagede af at modtage og besvare breve, fra vores nye pennevenner i Ryslinge. Det er virkelig skønt at opleve, hvordan Venus går til den, med at formulere sig, og også skrive så pænt som muligt. Brevskriveriet har skubbet lidt til årsplanen, som I gerne skulle kunne se på intra. Jeg dykker også lidt ned i den, på forældremødet.

I har nok også hørt om et teaterstykke, som Venus skal arbejde med i år? Det bliver et tværfagligt projekt mellem Drama, Dansk og Musik, som Katrine og jeg samarbejder om.

Rigtig god weekend -Tue og Hasse

 

Fotos:

Fritteren

Det nye skoleår er i fuld gang, også i fritteren. I store-fritter er der mange nye som går til spil, klaver, guitar, bas, trommer, kor, dans…… det skal lige blive en del af hverdagen at der også er nogle klokkeslæt i fritter-tiden. I legorummet har der været stor aktivitet. Som noget nyt har der været ”LEGOMASTERS”, som næsten hele Venus har deltaget i.

I Lille-fritter er det nyt, at Nermin kommer over hver onsdag og styrer alt omkring pokemon, dvs. hjælper med byt og hjælper med at lære spillet.

Vi fik godt bund i glemt tøj i sommerferien – men stakken vokser hurtigt. Så igen-igen:

HUSK AT SÆTTE TYDELIGT NAVN I ALT (trøjer, jakker, sko, støvler m.m.) Sommeren har indfundet sig selvom kalenderen siger efterår, så vi kommer ind i en periode, hvor meget tøj bliver smidt, fordi det bliver svedende varmt op ad dagen og vores børn heldigvis er meget aktive.

Farvelægning af kopiark har været meget populært hos børnene – men vi pædagoger har besluttet ikke at tilbyde det mere. Vi ønsker at fremme børnenes fritegning, kreativitet og fantasi. Tegning er forsat en super god aktivitet, som vi vægter højt.

 

Med venlig hilsen

FRITTEREN

Fotos:

Callisto billedkunst

Jeg har nu haft Callisto til billedkunst i et par uger - og sikke en fornøjelse det er at have dem.  Vi har arbejdet med, hvordan vi kan "snyde hjernen" til at se flere detaljer og dermed forbedre vores tegneevner. I dag skulle de tegne på hovedet, og der var  dyb koncentration. Når alle er færdige afsløres motivet, som de har tegnet efter. Det bliver spændende at se deres reaktioner.

Mange hilsner

Mette Rose

 

Fotos:

Grøn uge

Så er der snart Grøn uge på mellemtrinnet

Tradition tro er der igen Grøn uge på mellemtrinnet, hvor alle 3 klasser på trinnet cykler ud til Holluf Gård og laver forskellige opgaver/værksteder i det grønne. Der sker i uge 38, og vi cykler alle dage undtagen om onsdagen.

Så skal cyklen være i orden og alle børn skal have hjelm med/på, når vi cykler sammen.

Selvfølgelig er en god madpakke vigtigt…der bliver brugt mere energi i disse dage, når vi er ud i det frie og passende tøj i forhold til vejret.

Klasselærerne fortæller mere og besvarer gerne eventuelle spørgsmål om Grøn uge på det kommende forældremøde på tirsdag.

Vh Mellemtrins lærerne

Fotos:

Callisto

Callisto.

Hold da op – hvor var det dejligt, at der var så mange noveller klar til onsdag! Ungerne (og garanteret flere af jer forældre) har gjort et virkelig godt stykke arbejde – det er skønt! Stoltheden var heller ikke til at tage fejl af, da Callisto i mindre grupper skulle læse deres egen novelle op for hinanden. Vi runder temaet om noveller af, og skal i gang med noget nyt. Det hører I mere om, når vi ses til forældremøde på tirsdag.

Dagsorden til forældremødet er:

  • Vi mødes i salen og begynder fælles med de to andre mellemtrinsklasser. Synger en sang, gennemgår ”Velkommen til mellemtrinet” og kigger sammen på Docendo.
  • I klassen skal vi først have en referent.
  • Malcolm og Kirsten gennemgår kort årsplaner for de fag, vi har eller er med til.
  • Klassens trivsel
  • Kommunikationen mellem jer forældre
  • Bod
  • Forældrerådets punkt
  • Årets lejrskole

Og mødet er fra klokken 17-19.

Vi håber at se jer alle.

Bedste hilsner og om lidt god weekend.

Kirsten

Fotos:

Capella

Capella på cykeltur til Millinge klint

Traditionen tro cyklede 7.kl sidste onsdag til Millinge Klint. 40 km med indlagte pauser går snildt i godt selskab. På pladsen blev alle installeret i de 4 shelters, og så var det ellers ned i vandet og bade, hvis man havde lyst. Det var der en del, der havde.

Til aftensmad skulle der bages burgerboller og steges bøffer på trangia. Samme trangia brugte vi til både toast og bacongryde, så Capella blev tilsidst hamrende gode til at kokkererer på primitiv facon.

Ud over at være kokke skulle klassen også lave en feltbiologisk undersøgelse i havet. Vi fangede både rejer og søstjerner, krabber, fladfisk, kutling og en hel det tangsnarer og tangnåle. En stor succes.

Efter endnu en badetur kunne vi varme os i saunaen, eller hygge os ved bålet med popkorn og skumfiduser.

Lejrturen var ikke kun fyldt af en masse lærerstyrede aktiviteter, der var også plads til hygge på badebro, i shelters og så var der fællesaktiviteter som bl.a. mørkefange og høvdingebold.

Turen var fantastisk, og det er også hvad Capella siger her i ugen efter, så Lyren I kan godt glæde jer til uge 35 næste år.

Gitte

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right