logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 9 - 2023

Velkommen til ForårsSFO

Kære forældre og elever

Så blev det d. 1. marts, og årets første forårsmåned er noget, vi alle ser frem til med stor glæde.

Mange glæder sig til at komme i haven. Børn og voksne nyder solen i skolegården og på de grønne områder. Foråret er også starten på et nyt kapitel for de små nye forårsbørn, da de går fra børnehavebarn til forårsSFO på Lilleskolen. Det var godt nok en start i tæt tåge, da 23 spændte børn og deres forældre mødte op til første dag i forårsSFO, men de fik alle en varm modtagelse af Jonna, Dorte og Silje, som havde pyntet så fint op og gjort klar til denne store dag. Senere brød solen igennem på smukkeste vis som for at være med til at fejre denne specielle dag.

Velkommen til alle nye forældre og børn på Lilleskolen.

 

De bedste hilsner

Klaus/Skoleleder

"Ugens info"

Husk! Der er bod igen på mandag. Skal man købe klippekort, så er der deadline torsdag. I kan have in mente, at der er 12 gange tilbage.

 

I denne udgave bla.:

Velkomst til ForårsSFO´en

Nyt fra klasserne

Fastelavnsfesten på Lilleskolen.

 

 

Fotos:
Mette Rose

Apollo

Så er vi flytte ind på ”den anden side” …Det er gået så fint og godt også på trods af, at vores først dag var fastelavnsfest. Og det var også en så dejlig dag, men mange flotte udklædte børn og voksne.

Vi har i dansk haft IPads fremme for første gang. Vi har spillet Kaptajn Karlsens spil, senere skal vi arbejde med andre dansk programmer.

Vores idrætstime er flyttet til om fredagen. I morgen fredag, er jeg på træf for Bh. Klasseledere, men Heidi og vikaren går i hallen med Apollo.

Desværre skal Leah skifte skole. Vi kommer til at savne hende, og vi ønsker hende og hendes familie god vind fremover. Leah deler brunsviger ud i morgen fredag, da det er hendes sidste dag.

I samme åndedrag skal det siges, at vi er så heldige, at der står en Magda, som gerne vil gå i Apollo. Hun starter på prøve på mandag og jeg er sikker på, at Apollo tager godt imod hende.

Husk! Vi skal i Zoo fredag d. 10/3.  Vi går derud og hjem igen, så de skal have rigtig godt fodtøj og tøj på, der passer til vejret. Husk også turrygsæk, drikkedunk og madpakke i stedet for skoletaske. Vi skal have undervisning  i ”kattedyr” kl. 10.00. Så vi går fra skolen senest kl. 9.00.

Rigtig god weekend.

Mange hilsner fra Heidi og Lene

Fotos:
Lene Buthler

Venus matematik

Venus arbejder super godt og koncentreret med matematikværksteder, når Marlene er med i klassen om torsdagen. De runder tal op og ned, bygger store 3-cifrede tal, spiller veksle-spillet Monster og Uno med nogle særlige matematik Uno kort.

Fotos:
Marlene Kruse]

Callisto

Før ferien, som jo efterhånden er et par dage siden, havde vi et rigtig fint forløb i klassen omkring pubertet.  Vi så små film, talte sammen om forskellige ting, og havde en kasse, hvor der kunne lægges spørgsmål i omkring puberteten. Det faldt sig desværre sådan, at jeg ikke nåede at få postkassen tømt, men spørgsmålene ligger der stadig, og vi når det helt sikkert. Det har jeg lovet pigerne, som var dem, der havde lavet spørgsmål. Det der så til gengæld var rigtig godt var, at da ugen var omme, var alle blevet klogere på egen og andres pubertet. Herligt.

Vi begyndt på et kapitel i d`dansk 4. Alle har fået en fællesbog udleveret, og heldigvis har de fleste fået den bundet ind. De sidste skal gerne få det gjort i løbet af weekenden. Kapitlet hedder ”Hvad tænker du?” og vi har læst et par tekster. Vi har skrevet et digt og arbejder i disse dage med både tillægsord og genren essay. Vi har lært nye ord som associationer og associere. Det er sjovt! Vi har skrevet et essay, som vist også er et nyt ord? Nogen er er stadig i gang med det skriftlige, og vi har lavet et mundtligt essay, hvor vi taler det i stedet for at skrive det. Spørg endelig jeres unger til hvordan. Jeg håber at kunne bringe et par stykker enten på Fredagssedlen eller på anden vis.

Til drama, som nu kun er et modul om ugen, laver vi stadig mange fokus- og opmærksomhedsøvelser. Vi arbejder med øjenkontakt og nærvær – og for det meste når vi også at lave noget afslapning, inden vi runder timen af. Jeg oplever, at der er rigtig god deltagelse og glæde ved faget hos langt de fleste børn, og flere tør mere og mere, når vi er sammen.

Fra næste uge er Katrine med i første modul onsdage frem til sommerferien. Vi får derfor computerdansk, som kommer til at dreje sig om at bruge Teams på den gode måde, og som noget nyt vil vi lære klassen at arbejde i programmet IntoWords. Det betyder, at vi gerne skal have installeret dette program på alle deres computere, og hvis det kan gøres hjemme, vil det være en kæmpe hjælp. I vil høre nærmere på forældreintra.

Foråret er i gang – det er herligt, og vi nyder lyset og solen. Håber I vil gøre det samme i weekenden.

Venlig hilsen

Kirsten

Fotos:

Mellemtrinssamling

Mellemtrinets samling står Anders og jeg for i dette halvår - både tirsdag og torsdag. Vi starter altid med en sang, så er der meddelelser og efterfølgende en fysisk aktivitet. I øjeblikket  synger vi Kim Larsens "Hvis din far gi´r dig lov" og aktiviteten er noget vi kalder "mystiske momenter" eller "den hemmelige ingrediens" - det har vi ikke helt besluttet endnu, men sjovt er det. Aktiviteten går ud på, at alle er blevet instrueret i nogle bestemte stillinger, der har nogle sjove navne, som fx "rygsæk", "bogreol", "nudelsuppe med kylling", "hønsehus" el. lign.. De har en fast makker, men de går rundt blandt hinanden indtil en melding kommer. Så skal de finde deres makker og lave stillingen. Derefter går de igen rundt blandt hinanden indtil en ny melding kommer.

På billederne ses stillingerne: Rygsæk, nudelsuppe med kylling, køjeseng, bange for mus og bogreol.

Fotos:
Mette Rose

Fotos:

Lyren

Der er to omgange tilbage i boden for det nuværende hold med Ludvig, Birk, Frida og Johanne. Der er godt salg i boden, så det går strygende. I denne uge var det jo torsdag, vi holdt bod, men allerede på mandag er vi tilbage igen til normal tid.  Det nye hold starter i uge 12.

Før ferien havde Marlene og jeg ekstra fokus på at styrke fællesskabet i klassen, hvor vi lavede "Lola Ramonas brevkasse", arbejdede med "De 24 styrker", legede fælleslege og sluttede fredagen af med pyjamasparty, hvor vi så filmen "Inderst inde" og spiste popcorn til. Det var hyggeligt.

I dansk arbejder vi med efterbearbejdning af "Den stjålne sten". I dag skulle de tegne et kort over Pils tur fra Grønnesø til Snebjerget. I morgen går vi så i gang med at lave vores rummelige kort over samme tur i billedkunst. Vi var for øvrigt på tur i fredags for at samle ting til projektet. Stort tak til dem, der er kommet med materialer. Vi kan bruge det hele. De bliver i øvrigt inddelt i grupper i morgen fredag, hvor de skal arbejde med hvert deres område i bogen, og til sidst stykker vi det hele sammen til et stort kort. Det bliver spændende, at se det komme til live.

I må have en skøn weekend. Vi håber vejret holder, for det kan man da kun blive glad af at være ude i.

De bedste hilsner

Marlene og Mette Rose

Fotos:
Mette Rose

Fastelavn

I mandags fejrede vi fastelavn. Først var vi i egne klasser, hvor hver klasse gjorde noget ud af at se hinandens kostumer og snakke om fastelavn. Derpå kom musikholdet og kaldte til tøndeslagning med sambarytmer. Tøndeslagningen foregik i haven, og da katten var slået af alle tønder, gik vi i hallen for at synge fastelavnssange, kåre kattekonger og kattedronninger. Derefter kårede Capella, som er 6.kl, diverse udklædninger. Vi sluttede den fælles fejring af fastelavn af med at danse "Kwela" og sang "nu skal vi alle sammen danse". Resten af dagen foregik på de tre trin, på hver deres måde.

Billederne herunder viser den fælles fejring af fastelavn.

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right