logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 8 - 2024

Lillefritter

Kære alle

Vi har haft et maleværksted kørende i ugerne op til vinterferien. Der har vi haft fokus på den uendelige frihed, der ligger i fantasien og at skabe malerier uden begrænsninger i forhold til motivet og hvad det skulle ende ud med.

De inspirerende værker pryder nu Lillefritterens vægge i en udstilling under navnet: “Fantasien er fri”

Alle er velkomne til at kigge forbi og se alle de spirende kunstneres fantasifulde værker!

Hilsen alle os i Lillefritteren

"Ugens info"

På mandag er der fastelavn på Lilleskolen. Kom udklædt og måske er du heldig at vinde et trofæ for bedste udklædning i udvalgte kategorier.

Husk at vi følger tiderne for de normale skoleskemaer, så ingen har tidligere fri den dag.

 

I denne udgave bla.:

Udstilling i Lillefritteren

Nyt fra Himmelblå

Digital dannelse i Callisto m.m.

Samtaledatoer klar i Lyren m.m.

 

Fotos:
Mette Mulbjerg

Himmelblå

Håber I har haft god ferie. Vi hold fødselsdag for Elva i mandags og vi har lavet rigtig meget dansk i denne uge. Vi har haft vores første fakta tekst, som handlede om orme. Vi har også arbejdet med en sød lille bog om orm der får en ven i sig selv. Vi har haft gang i kaptajns skattekiste, hvor vi har spillet forskellige spil med bogstaver og ord og vi har malet felter på en drage, når vi var færdige med en opgave.

Vi har på film centralen set en sereie, der hedder Josefines bondegård. Den vil vi arbejde lidt med i de næste uger.

Håber i fik spillede banko i ferien. Vi har stadig fokus på tallene fra 10-20 og vi snakker en del om ener og tier. Vi arbejder også med lige og ulige tal og med 10 venner.

I drama har vi været på en dejlig fantasirejse og vi har spillet trommer på spande til en dans.

På mandag holder vi fastelavn. Tak til de forældre, der har bagt fastelavnsboller til os.

Tirsdag flytter vi over på den anden side. Jeg har fri om onsdagen. Det er Naomi og Frida der er i klassen og jeg har lavet et rigtig hyggeligt program til dem.

 

Vi holder forældremøde i Himmelblå onsdag d. 20/3. kl. 17-ca. 19.00. I får dagsorden senere, vi kan dog afslører, at vi kommer til at snakke om lejr.

I morgen fredag skal vi som sagt, i teateret. Vi har snakket lidt om forestillingen, og kommer også til at snakke om den i næste uge.  Husk vi først er hjemme ved 13.30. tiden.

Rigtig god weeken.

Mange hilsner fra Lene

 

Fotos:
Lene buthler

Callisto

Vel tilbage efter tre uger med fælles tema på mellemtrinet om Egypten, Indien og Mexico samt en uge med dejlig vinterferie, er vi nu i fuld sving med det nye tema – Digital Trivsel. Vi bruger materialer fra Sex og Samfund, og det er efter min mening rigtig gode og gedigne sager. Sidste år var emnet pubertet, og alle syntes, de havde lært ret meget om både sig selv og de andre, og i år handler det så om ungernes digitale liv. Vi har lige taget hul på det, og mon ikke det står på denne og næste uge. I kan følge med i årsplanen for dansk, som ligger tilgængelig på forældreintra.

Med nyt kalenderår følger også et nyt skema. Jeg håber, I har været inde og se nærmere på det. Der er i denne del af skoleåret to moduler drama, og håndværk/design er blevet et fag i Callisto.

Boden holder vi fast i – den er en stor succes. Og hvor er det bare fantastiske sager, I hver uge sender med jeres barn i skole. Tak for det.

Med det nye skema er danskmodulerne blevet spredt mere ud over ugen. Det er herligt. Det betyder også, at nu giver vi den et skud med læsningen, så de fleste dansktimer vil begynde med 10/15 minutters læsning. Så alle skal have en bog liggende i deres skab, som kan bruges til denne stund. Og så ved jeg, at nogen vil indvende, at den bog læser de også hjemme. Men man kan godt have gang i to bøger samtidig – en hjemme og en i skolen – og fordelen er, at ingen står og mangler en bog, når den bare har sin plads i skabet i klassen. Så vil I hjælpe jeres barn med at finde en god en, som passer både interesse- og niveaumæssigt? Jeg vil bruge disse læsestunder til at høre jeres barn læse op for mig, så vi kan tjekke op på, om bogen er passende sværhedsgrad. Og dem, der bruger LST, lytter til deres bog, som de plejer. Tirsdag havde vi en fælles snak i klassen om, hvor mange fordele der kan være ved at besøge biblioteket ind imellem. Det er jo virkelig det sted, hvor man kan få rigtig gedigen vejledning i valg af bøger, både hvad angår emner og sværhedsgrad. Så jeg vil lige igen slå et slag for, at I indimellem benytter jer af bibliotekernes ekspertise, og tager jeres barn med på bibliotekstur. Måske kommende weekend?

Så er der blot tilbage at ønske jer en god weekend. Husk fastelavnsfesten på mandag.

Venlig hilsen

Kirsten

 

Fotos:
]

Lyren

Efter 3 spændende fællesuger før ferien, er vi nu tilbage igen. Jeg håber, I alle har nydt jeres ferie. Det blev desværre ikke til en feriehilsen fra mig, da jeg lagde mig med en ordentlig omgang influenza. Den sidste uge skulle være gået med fastelavnsforberedelser. Det har vi så haft i denne uge, og det er gået til via en demokratisk proces og samtaler om, hvilke udklædningskategorier m.m. Præmierne er lavet og vi er klar og glæde til mandag. I den forbindelse vil jeg lige rette en tak for, at I rykker hurtigt på, hvem der bager fastelavnsboller. Dem glæder vi os også til.

I forbindelse med fastelavnsforberedelserne udarbejder vi i næste uge en fælles instruerende tekst, i form af en manual til Callisto for (som står for fastelavn næste år), hvordan man forbereder sig til afvikling af fastelavnsfestlighederne. Derefter varer det ikke længe før, vi går i gang med forberedelserne til Island.

Det varer heller ikke længe før, vi afvikler samtaler og holder forældremøde med fokus på Islandsturen. Det er indtil videre som udgangspunkt Klaus og mig, der afvikler begge dele. Datoer for samtaler er: 5., 12. og 14. marts. (tirsdag, tirsdag og torsdag) og forældremødet er mandag d. 18. kl. 17-18.30. Jeg giver et varsel før samtalerne bliver offentliggjort. Tilmelding er først til mølle.

Så har jeg den glædelige nyhed, at Emma starter stille op i begyndelsen af marts. Vi glæder os virkeligt meget alle sammen til at have hende tilbage i klassen igen.

I ønskes en dejlig weekend

Mange hilsner

Mette Rose

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right