Søg Kontakt
logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo
Lilleskolens fritidsordning

SFO

kurve

SFO’en og Klubben er en del af Lilleskolen Odense og har således samme værdigrundlag og
dannelsesmål.

  • Leg
  • Aktiviteter
  • Fællesskab
  • Stemning og miljø
  • Oplevelser

Dagens rytme i SFO’en

Vi åbner klokken 7.00 med ”morgenfritter” frem til 8.15, hvor skolen starter. De børn, som går i morgenfritter, skal afleveres i hovedbygningen, hvor der er en pædagog til at tage imod dem. Ommorgenen er der mulighed for at spille et spil, snakke eller bare sidde og vågne op. Vi tilstræber en stille og rolig start på dagen for de børn, som kommer tidligt. Hvis der er børn, som ikke kan nå at spise morgenmad hjemmefra, kan degøre det i SFO’en. Det skal de selv have med.

Når klokken er 8.00, går ”morgenåbneren” på indskolingsgangen. Nu begynder der også at komme børn der, så der skal være en voksen til at tage imod. Efter skoletid er der igen åbent i SFO’en. Alle børnene skal efter skoletid være udenfor et kvarters tid. Dette er både for at lave et ”break” mellem skoletid og SFO-tid, og også for at de børn, som har pligter i klasserne, kan få plads til at gøre deres job. Derefter går det løs meddet, som foregår sådan en eftermiddag.

Eftermiddagen er den tid, børnene har til at lege, til at være sammen med kammeraterne og vennerne, og til at væremed i de aktiviteter, de har lyst til at deltage i. SFO’en lukker klokken 16.30 ugens fire første dage. Fredag klokken 16.00.

Aktiviteter

Udbuddet af aktiviteter afhænger dels af, hvad vi voksne er gode til og dels af, hvad vi fornemmer, børnene interesserer sig for. Vi tilstræber over tid at have varierede aktiviteter, så der er noget for:

  • De børn som holder af at være udendørs.
  • De børn som holder af at sidde og tegne/lave perler/spille spil
  • De børn, som gerne vil slå sig løs i hallen
  • De børn, som er vilde med at gå i billedkunst og så videre og så videre.

Hver dag tilbereder vi ”frittermad”, og der er næsten altid børn, som gerne vil være med til at forberede den. Det er
også en aktivitet. De aktiviteter, vi sætter i gang, lukkes ofte ned klokken 14.45. Så skal vi nemlig gøre klar til at spise frittermad. Alle skal hjælpe med at rydde op, både ude og inde, og klokken 15.00 er vi klar til at spise.

Frittermad

Frittermaden er et helt fast punkt i dagens program. Når vi spiser, sidder alle ned. Der bliver både delt mad rundt og sagt værsgo, og vi voksne vil have, at spisningen foregår på en god og rar facon. Derfor beder vi også om, at
forældrene henter børn enten før eller efter frittermad.

Fredagssedlen

SFO’en har indlæg på Fredagssedlen omtrent hver anden uge. Det er ikke muligt at skrive om alt, der sker i løbet af en uge, men vi vil gerne give forældrene nogle stikord, så man derhjemme kan tale videre om børnenes dag i både skole og SFO.

Ferier

I skoleferierne holder vi åbent fra klokken 7.00 – 16.30. Fredag dog til klokken 16.00. Ugerne 28,29 og 30 holder vi
sommerferielukket. Mellem jul og nytår og dagen efter Kr. Himmelfartsdag er SFO’en lukket. Derudover holder SFO’en lukket mandag, tirsdag og onsdag før Skærtorsdag. Skolebussen kører ikke i ferierne.

Samarbejde

Den daglige dialog mellem børn, forældre, SFO er vældig vigtig. Vi ved godt, at det er noget nemmere for de
forældre, som kommer her hver dag, at sludre lidt og forhåbentlig få en god fornemmelse for, hvad der egentlig sker. I har alle muligheder for at spørge og kommentere på det, I ser/hører eller ikke ser og hører. Vi pointerer vigtigheden af, at ALLE siger til, hvis der er noget! Det er en af forudsætningerne for et godt og udviklende samarbejde, og det vil vi gerne have. Gennem de sidste år er ForældreIntra blevet et vigtigt og meget brugt middel til den daglige, supplerende kommunikation og orientering.

Skolebussen

Det er muligt at benytte skolebussen til og fra skole. Hør nærmere om ruten på kontoret. Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kører skolebussen hjemad kl. 15.30. Om fredagen kører den kl. 15.00. Det er forældrenes ansvar, at give skolen/SFO’en besked om, hvorvidt ens barn skal med skolebus eller ej. Børn med grønt buskort må stå af bussen uden voksne til at tage imod. Børn med rødt buskort skal hentes ved stoppestedet, hvor destår af på hjemturen. Hvis der ikke er voksne til at hente de børn, som har rødt buskort, kører de med til bussens
endestation, og så skal de afhentes der efter aftale med chaufføren. De børn, som benytter bussen, skal kunne siddestille og roligt på deres sæde under kørslen.

kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right