logo-hvid-med-tekst
logo-sort-uden-tekst
logo-hvid-med-tekst
logo

fredagssedlen

Lilleskolen Odense - Uge 24 - 2024

Haveprojektet

Kære forældre og elever

De grønne arealer i haven er så småt færdige, og nu mangler vi kun de større ting, som klatrenet, tunnelrør og rutsjebanen.

Klatrenettet er færdig monteret i uge 25, og tunnelrør monteres samtidig med rutsjebanen.

Vi afventer stadig svar på de beregninger af rutsjebanen og herefter myndighedsgodkendelsen, så vi forventer, at rutsjebanen er klar sidst i august i skoleåret 2024/25.

Her er billeder af klatrenet og rutsjebanen

Mange hilsner

Klaus Wiinberg Andersen

Skoleleder

 

"Ugens info"

Så er programmet klar til sommer/jubilæumsfesten. Se andetsteds her på Fredagssedlen. Vi glæder os til at fejre skolen med jer.

I denne udgave bla.:

Nyt om haveprojektet

Himmelblå får endnu en maddag

Apollos lejrskole

Zenit´ lejrskole

Venus´ lejrskole i billeder

Callisto fik viden om Island

Jubilæumsprogram

Lyren fremlægger om Island

Fotos:

Himmelblå

Vi har været i haven og lave hente diktat. Vi voksne havde spredt små  billeder med ord på i hele haven.  Børnene skulle så finde dem, finde ud af hvilket ord, der stod på deres kort, skrive det i deres bog og komme og læse det for os. Det var sjovt. Vi har lavet forskellige sanglege, og vi har haft drama. Vi samler stadig op på de sociale i klassen og snakker meget om, hvordan vi har det, og at vi skal passe godt på hinanden.

Så er det jo på fredag, vi skal holde den store fest, og fejre at vores dejlige Lilleskole bliver 50 år… 😊

I er så heldige, at I ikke har nogle opgaver. Så I skal ikke passe kaffebod, mad-bod eller andet. I skal blot nyde dagen. Der er stadig ledige nr. til kagebagning, hvis I ikke har meldt jer til og godt kunne tænke jer at bage en kage.

På tirsdag skal ALLE have deres biblioteks bog med og afleverer den. Børnene kan ikke låne nye med hjem til ferien. Jeg vil opfordre til, at I går på biblioteket og låner nogle bøger der. Mange af børnene har får rigtig god gang i læsningen og øver og øver. Hvis de ikke læser i ferien, kan de lyn hurtigt glemme det, så det vil være så godt, at I læse for og med dem.

På onsdag, holder vi maddag. Vi har stadig madpenge tilbage på trods af, at vi også har købt is og andet for nogle af pengene. Så børnene skal ikke have store madpakke med på onsdag. Måske laver vi også noget hygge-kage-bagning med pigerne torsdag, men det har ikke noget med madpakkerne at gøre. De bager selvfølgelig til hele klassen.

I dag torsdag, kommer Mette og siger endeligt farvel, vi laver tegninger til hende. I morgen fredag, har jeg byttet det sidste modul med Laila, så hun kan komme ind og sige hej til Himmelblå og jeg kan komme ind og sige hej til Orion. Det samme på mandag, også i 3. modul.

Rigtig god weekend.

Mange hilsner fra Jonna og Lene

Fotos:

Apollo

Tusind tak for en fantastisk lejrskole kære Apollo.

Turen til Lohals har været en bragende succes. Apollo har været en meget harmonisk gruppe at være afsted med. Der har været et minimum af konflikter og udfordringer. Børnene har virkelig bare leget og hygget og grinet det meste af tiden.

Tog og bus blev klaret så flot! Børnene har en utrolig fin fornemmelse for, hvornår vi kan aftale noget og drøfte hvordan og hvornår vi gør det, og hvornår der bare skal marcheres til den samme trommetakt og det i en fart, som da vi for eksempel skulle skifte bus på 2 minutter i Rudkøbing.

Vel ankommet i Lohals fik vi fordelt senge og sovemakkere. Deres egen lille base blev etableret og kuffert-indhold spredt med løs hånd😊Aftensmaden var bestemt af Apollo, som hjemmefra havde foreslået, og stemt om, aftensmadsmenuen. Så den stod på hotdogs og spaghetti med kødsovs.

Torsdag gik formiddagen med at trave igennem skovens mudrede stier og lande på stranden. Her blev fisket rejer, krabber og ålekvabber. Efter en dejlig frokost smurt af Kasper og Tina (tusind tak for det store arbejde I gjorde for at vi kunne være sammen med ungerne) fejrede vi Milas’ fødselsdag.

Så gik turen til Lohals lystbådehavn, hvor vi fik is og legede på legepladsen. Efter dejlig aftensmad og stopdans i gården var det tid til at tage til sov-strup. Det har været en udfordring for nogle at sove ude, men alle oplevede at de kunne og kom igennem det med øget selvtillid.

Fredag formiddag gik mest med at pakke og lege i gymnastiksalen og stedets udeområder. Endnu en tak til vores gode voksne, som tog sig af at få stedet afleveret i god stand.

Vi er meget glade for den fælles oplevelse med Apollo og er utrolig stolte af den måde børnene har behandlet hinanden, og Himmelblå, på.

Tirsdag fik vi besøg af Heidi og lille Pelle. Gensynsglæden var stor og Pelle er altså bare den mest nuttede lille dreng. Dejligt gensyn.

Vi glæder os til at se jer alle til sommerfesten. Vi har en oprydningstjans til festen. Så hold øje med intra, hvor vi lægger beskrivelsen af opgaven og vagtplan op.

 

Rigtig god weekend fra

Katrine og Pernille

Fotos:
Pernille Jeppesen]

Zenit

Vi havde en fantastisk lejrtur til Bittenhus i sidste uge. Da vi kom derned, gik vi en runde for at se, hvor børnene måtte gå til og vi blev alle indkvarteret. Herefter frokost og hygge. Dagen bød på blæst og regn, men det lykkedes alligevel for en sej flok at gå i vandet. Vi havde også indeaktiviteter i form at diverse spil, hygge/læse på værelserne samt krea med stenmaling. Før aftensmaden skrev alle dagbog og der var plads til lidt hygge rundt omkring inden sengetid.

Torsdagen bød på bedre vejr med sol. Om formiddagen gik vi en tur, mange var i vandet indtil flere gange, der blev leget ved stranden. Flere var med til at bygge en dæmning og et rensningsanlæg ved vandet. Over middag havde vi en kæmpe stilboldkamp på græsplænen. Der var atter hygge med spil og stenmaling. Det helt store hit var at lave ”Ur kabale”. Det var en kabale, de lærte at kende lige før lejrskolen, så den var ny og spændende. Før aftensmaden skulle der igen skrives dagbog. Inden sengetid stod den på snørrebåndskonkurrence og flødeboldespisning.

Om fredagen fik vi besøg af Gitte. Vi havde fået lov til at låne waders og rejenet m.m. af Bittenhus. Vi var alle overrasket over, hvor meget, der kom op fra havet. Vi kogte rejerne ved stranden og spiste dem efterfølgende.

Vi vil sige sige tak for hjælpen til de 3 forældre, der var med. I gjorde en kæmpe indsats. Også tak til de forældre, der bagte kage, boller og pølsehorn.

Rigtig god weekend.

Mange hilsner Søren og Joan.

Fotos:

Venus

Her er et billedligt tilbageblik på vores helt forrygende lejrtur, på Norddjur Friskole i Grenå. Vi ses til teater og fællesspisning på torsdag d. 13/6.

God weekend -Hasse

Fotos:
Hasse Krüger

Jubilæumsprogram

      50 år Jubilæumsfest d. 21.juni – 2024 på Lilleskolen Odense

Tidspunkt Program Sted
14.00 Klargøring / opstilling af boder, kager mm.
14.30 Velkommen

Midsommervisen

Gården
14.50-15.30 Musik

Orion

Himmelblå

Apollo

Lyren

BAF – Lyren band

Hallen
15.30-15.45 Gittes Kuffert Hallen
15.45-16.15 Drama Zenit Salen
16.30-17.00 Drama linjehold Salen
17.00-17.35 Musik

Venus

Callisto

Zenit

Phoenix

Pink Speedos

Hallen
17.45-18.00 Fælles samling for nuværende og gamle lilleskolefolk

Jubilæumssang

Hallen
18.00 -18.15 Nu skal vi alle sammen danse Hallen
18.20 Musik Linjeholdet Hallen
18.50 Peach Melba Hallen
19.10 Mette Nygaard Hallen
19.20 Livas piger Hallen
19.50 - 20.10 Trommeshow i Gården
20.10 Jesper Thestrup Hallen
20.20 Magnus Hallen
20.30 Fearsom Alice Hallen
20.50 - 21.10 Amazon Groove Hallen

Sideløbende med program i Hallen, Salen og Gården vil der være en udstilling fra 50 år - lige fra begyndelsen i Stærmose og frem til Lilleskolen Odense i dag. I kan også prøve kræfter i forskellige lege og boder.

Bliver I sultne kan I købe mad og drikke ved forskellige foodtrucks, eller smage en af de 50 kager som skolens forældre har bidraget med i forbindelse med jubilæet.

Vi glæder os alle sammen til at se jer alle sammen til en stor dejlig sommer/jubilæumsfest.

Fotos:

Callisto

Selvom det er lidt tid siden, vi mødtes til fremlæggelser af lejrskolen til Bornholm, vil jeg alligevel sige tak for sidst. En fin aften, synes jeg, og ih – hvor var ungerne både spændte og dygtige. Da vi evaluerede bagefter, havde de rigtig mange fine kommentarer, og gode refleksioner om deres egen indsats og refleksioner over, hvad de nok vil gøre anderledes næste gang. Så de er så sandelig også blevet klogere – både på sig selv, gruppearbejdets svære kunst og på, hvad der egentlig kræves af arbejde og øvning for at kunne lave en god fremlæggelse. Og så spiller publikummet da også en stor rolle. Callisto har lige selv været til fremlæggelser fra Islandsturen – på engelsk. Lyren havde forberedt små oplæg, som Callisto var rundt at høre. Godt både at høre om Island, og rigtig godt for mange at høre om, hvordan det egentlig er, når turen går til Island, og der skal indkvarteres privat. Det tog nogle af bekymringerne væk fra mange.

Om ikke længe har vi stor fest. Jubilæum- og sommerfest på en og samme gang. Som jeg sagde, har I også opgaver i år i forbindelse med festen. Men ikke Smash The Potatoes som sidste år, derimod skal Callisto stå for den legendariske fiskedam og måske noget dåsekast. Jeg laver snarest en plan for, hvornår I er bodpassere, og så bytter I bare indbyrdes, hvis noget er ubelejligt.

Som I sikkert har læst på opslagstavlen, skal alle børn på mellemtrinet senest torsdag næste uge medbringe 10 små pakker til fiskedammen. Præcis som sidste år. Tænk gerne genbrug og småting, som jeres børn ikke bruger mere.

I dansktimerne arbejder vi med Stavevejen3, og bliver forhåbentlig klogere på stavning, staveregler og tegnsætning. Kig med derhjemme, og hør, hvad jeres børn synes er nemt, og hvad der er svært. Til huskelisten er, at alle stadig skal have en opdateret, opladet og velfungerende computer med i skole hver dag (det er ikke sikkert, den kommer i brug, men alligevel) og høretelefoner plus alt det andet.

Rigtig god weekend til jer alle.

Kirsten

Fotos:
Mette Rose

Lyren

Det har været en begivenhedsrig uge. I tirsdag gik det endeligt løs med Islands-fremlæggelserne. Vi startede i salen med sang akkompagneret af BAF (Bjørn, Ada og Freja), som er vores lille "hus-band". Vi sang "Alt er godt" af Chief 1 og Thomas Buttenshön og så gik Lyren ellers i gang med deres fremlæggelser. Der blev klappet alle vegne, og det er velfortjent oven på alle forberedelserne.

Vi sluttede af med et kort forældremøde med orientering om sommerfesten og det nye skoleår. Herefter spiste vi i salen. Der blev dækket op til en stor og lækker fællesbuffet. Det er imponerende så lækkert og varieret sådan én kan tage sig ud uden koordinering! Tusind tak for mad og for opbakningen til arrangementet og tillykke til Lyren med succesfulde fremlæggelser.

Onsdag gik det så løs med fremlæggelser om Island til Callisto (se billederne under Callistos indlæg). Det foregik i og på engelsk. Det er godt at vide for Callisto, hvad der skal ske, når det bliver deres tur til at tage afsted. Der blev snakket om turen (på dansk) rundt omkring ved alle posterne. Sikke en fornøjelse det er at være vidne til nysgerrigheden om turen fra Callisto og nogle velvillige svar kom fra Lyren.

Torsdag har vi taget imod Maya Selina (Hun er datter af Laila, som er i forårsSFO´en). I 2. modul snakkede vi lidt om, hvad Lyren har leget igennem tiden og lavet af sociale ting, og så satte vi en god stund af til at lege. Først lavede de naturbingo, hvor de skulle løbe ud og finde 6 naturting og skrive deres navn på tavlen under hvert felt og bagefter legede vi "Nutella". Vi håber Maya Selina har haft en god første skoledag.

I morgen har vi læsetest i dansk og den sidste tid fokuserer vi på opfølgning af staveregler.

I ønskes alle en dejlig weekend.

Mange hilsner

Marlene og MEtte Rose

Fotos:

Mellemtrinet

Kære forældre på mellemtrinet.

Snart er dette skoleår ved vejs ende, men inden da er der sommer/jubilæumsfest.

* Til sommer/jubilæumsfesten har vi traditionen tro en fiskedam på mellemtrinet - til stor fornøjelse for mange børn. De sager, man kan fiske, er små gaver, som jeres børn medbringer og afleverer i Callisto senest torsdag d.20. juni. Gaverne kan være en slikkepind, noget tyggegummi, sager fra værelset, som man vil give videre til andre, hjemmelavede fine sager og andet godt. Ikke penge i gaverne, og i bæredygtighedens tegn er det bestemt ikke meningen, at I skal gå ud og købe nyt.

Alle mellemtrinsbørn skal medbringe 10 små gaver. Indpakkede og lige klar til at sætte sig på fiskekrogen 😀

Bedste hilsner

Os voksne på mellemtrinet.

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:

Fotos:
kurve-footer
enteralarmmagnifiercrossmenuchevron-downchevron-right